Main menu

header

537 5 1de Gabriela Militaru

O zi pe plajă este tot ceea ce ne putem dori într-o vară caniculară. Astfel, revista „Cosmopolitan” USA și-a imaginat un interviu în care a adunat majoritatea întrebărilor la care o femeie ar trebui să știe să răspundă înainte de a petrece o zi la soare, și le-a cerut unor specialiști să le ofere doritoarelor câteva sfaturi utile pe care să le respecte la plajă.

Este greșit să ne machiem când mergem la plajă?

Lori Taylor, specialistă în machiaj, este de părere că nu este greșit, însă orice produs de frumusețe trebuie să conțină protecție solară. În plus, alegeți culori cât mai naturale atât pentru ochi, cât și pentru buze. Rozul pal, culoarea piersicii sau auriul sunt nuanțele indicate pentru plajă.

  • Este adevărat că gloss-ul crește probabilitatea ca soarele să-mi ardă buzele?

Dermatologul Richard Glogau spune că, deși am putea crede că gloss-ul ne menține buzele moi, la sfârșitul unei zile petrecute la soare rezultatele pot fi catastrofale. „Gloss-ul îți dă impresia că ai buzele mereu umezite, dar în realitate el acționează în detrimentul pielii, fiind un bun conducător al razelor solare către piele”, explică Glogau. El le recomandă femeilor să folosească o cremă cu protecție solară sau măcar un gloss colorat, pentru că pigmentul blochează razele solare mai bine decât un gloss incolor.

  • Cum aș putea să fac ca părul meu să nu mai arate aspru după plajă?

Hair-style-istul Gil Ferrer recomandă o mixtură de ulei de mentă și un șampon potrivit genului de păr al fiecărei femei. „Folosiţi apoi un balsam de păr hrănitor, insistând mai mult asupra vârfurilor. Clătiți și aplicați un balsam cu factor de protecție”, recomandă el.

  • Cum pot evita ca sprâncenele să mi se decoloreze de la soare?

Marko Tomassetti, hair specialist, recomandă un stick cu soluție protectoare, care se aplică pe sprâncene înainte de plajă. „Factorul de protecție nu va permite soarelui să le ardă, iar ceara din cremă le va ţine la locul lor”, explică el.

  • Transpir foarte mult la plajă chiar dacă folosesc antiperspirant. Ce pot să fac?

Darren Casey, specialist în dermatologie, este de părere că pentru a preveni excesul de transpirație, antiperspirantul trebuie folosit și în noaptea de dinaintea unei zile de plajă. „În felul acesta, produsul va avea timp suficient să fie absorbit de corp. Dimineața faceți un duș și ar trebui ca după aceea să transpirați mult mai puțin”, explică el.

  • Crema solară mi se topește mereu și-mi afectează ochii. Ce să fac?

Există creme cu două tipuri de protecție solară: cu formulă chimică (absoarbe razele soarelui înainte ca acestea să ajungă la piele) și cu formulă fizică (reflectă razele, ținându-le departe de piele). „Pentru a evita iritațiile ochilor, alegeți o formulă fizică ce conține dioxid de titan și oxid de zinc”, sugerează dermatologul Mary Lupo.

Dacă totuși soarele vă face rău puteți încerca bronzarea artificială folosind produse care se găsesc sub formă de spray cu aerosol, spray cu spumă autobronzantă și chiar șervețele umede cu efect bronzant

„Trebuie căutată o loțiune care nu conține nici ulei și nici parfum şi sub nicio formă nu folosiți produse expirate“ (David Leffell, dermatolog)