Main menu

header

537 5 2de Raluca Grințescu

Apariţia primului fir alb este o mică tragedie pentru orice femeie. Indiferent câtă grijă aveți de dumneavoastră, vă puteți confrunta cu albirea părului încă de la o vârstă la care nu v-ați fi aşteptat. Pentru o persoană de rasă caucaziană, vârsta normală la care părul începe să îşi piardă culoarea este de la 35 de ani încolo. Vestea bună este că aveți la îndemână numeroase tratamente naturiste pentru fire albe, care vă vor ajuta să vă mențineți un look mai tineresc, chiar dacă aveți problema albirii premature a părului!

Ulei de cocos şi frunze de curry

Curry-ul este un ingredient-minune, care, folosit în mâncăruri, este un recunoscut anticancerigen, iar folosit în cosmetică vă poate ajuta să preveniți apariţia firelor albe. Frunzele de curry au proprietatea extraordinară de a reţine culoarea originală a părului. Atât timp cât includeți această plantă în dieta dumneavoastră, problema firelor albe se va diminua cu mult. Iată o reţetă de mască de păr cu efecte minunate asupra podoabei capilare!

Ingrediente: 100 ml ulei de cocos, 1 mână cu frunze de curry.

Mod de preparare: se amestecă frunzele de curry cu uleiul de cocos, apoi se pun într-un vas pe foc. Dacă uleiul este în stare solidă, mai întâi se încălzeşte, apoi se adaugă planta în acesta şi se amestecă. Focul se stinge când frunzele devin foarte închise la culoare. Treceți compoziţia printr-o strecurătoare şi puneți-o într-un borcănel care se închide perfect. Aplicați masca de păr pe timpul nopţii şi masați scalpul (nu şi restul părului) cu blândeţe, timp de 15-20 de minute. Părul se clăteşte dimineaţa. Pentru a observa efectul acestui remediu naturist pentru fire albe, trebuie să aveți răbdare şi să îl urmaţi cel puţin trei luni.

Amestec de ulei de susan şi suc de morcovi

În afara faptului că puteți să aplicați diferite remedii naturiste pentru a preveni apariţia firelor albe, problema poate fi combătută şi odată ce s-a declanşat. Iată o reţetă folosită în India încă din cele mai vechi timpuri!

Ingrediente: ulei de susan, suc de morcovi (ambele lichide trebuie să fie în aceeaşi cantitate), seminţe de schinduf sub formă de pudră (jumătate din cantitatea lichidelor).

Mod de preparare: amestecați uleiul de susan, sucul de morcovi şi pudra într-o sticlă curată, apoi ţineți mixtura în soare 21 de zile. Aplicați masca pe păr şi lăsați-o să îşi facă efectul 20 de minute. Trebuie să folosiți cel puţin trei luni acest remediu, însă rezultatele sunt miraculoase.

Suc de ceapă

Ceapa este un remediu excelent nu numai contra răcelii, ci şi când vă confruntați cu albirea prematură a părului. De curând, cercetătorii au descoperit că acest proces are loc din cauza acumulării de peroxid de hidrogen la baza foliculilor de păr, pe de-o parte, dar şi din cauza unui nivel tot mai scăzut al unui compus antioxidant, numit catalază, pe de altă parte. Sucul de ceapă încurajează producţia acestei substanţe şi încetineşte, astfel, albirea părului. Pentru a face o mască din acest ingredient, amestecați sucul de ceapă cu câteva picături de ulei esenţial, pentru a înlătura mirosul înţepător al cepei. Masați scalpul câteva minute, apoi lăsați masca să îşi facă efectul între 30 de minute şi o oră. Repetați acest ritual de înfrumuseţare în fiecare zi, timp de câteva săptămâni, iar efectele nu vor întârzia să apară.

Frunzele de curry sunt atât de eficiente în menţinerea culorii podoabei capilare, încât puteți să le consumați şi sub formă de ceai sau drept condiment pentru diferite mâncăruri, iar efectul va fi satisfăcător

Adoptaţi o atitudine pozitivă

Atunci când vă uitați în oglindă şi observați primul fir de păr alb, nu puteți să vă simţiți altfel decât deznădăjduite. Totuşi, nu este cazul să disperați şi să vă considerați nedreptăţite de soartă, chiar dacă procesul a început mai devreme decât vă aşteptați. Încercați să menţineți o atitudine pozitivă şi să aplicați aceste remedii naturiste împotriva albirii părului, cu ajutorul cărora veți scăpa de problemă şi vă veți recăpăta încrederea în dumneavoastră.