Main menu

header

537 4 1de Gabriela Militaru

Fie că sunteți acasă sau în vacanță, este clar că va veni un moment în care veți simți că machiajul pur și simplu vi se topește pe față. Este ușor de zis că se poate renunța la machiaj atunci când este foarte cald, însă, uneori, situația (cum ar fi o întâlnire importantă sau un defect neplăcut al tenului) cere puțin rimel și fond de ten. De curând, pagina mondenă a ziarului „New York Magazine” le-a oferit cititoarelor câteva sfaturi de la specialiști pentru a arăta impecabil în timp ce poartă machiaj chiar și când sunt peste 35 de grade Celsius afară.

Aplicați fundația doar pe zona T

Orice sfat în materie de frumusețe ați citi, veți afla că nu trebuie să renunțați niciodată la baza de machiaj. Deși poate lăsa impresia că încarcă fața, aceasta nu face decât să țină machiajul intact mai mult timp. „Fondul de ten este făcut pentru vreme umedă, și are rolul de a prelungi viața machiajului pe care îl aplicați pe deasupra, făcându-l să arate proaspăt pe tot parcursul zilei”, ne sfătuiește make-up artistul Suzy Gerstein. Dacă totuși vi se pare prea mult să folosiți fondul de ten pe toată suprafața feței într-o zi caniculară, consilierul în materie de machiaj al Lupitei Nyong’o, Nick Barose, consideră că este suficient să aplicați fundația doar pe zona T, pe lateralele nasului și pe obraji. Un aspect la care trebuie să fiți atente înainte de a aplica baza de machiaj este ca produsul folosit să nu conțină silicon, pentru că acesta usucă pielea și are tendința de a produce și mai mult ulei. Dacă totuși nu sunteți deloc adeptele fondului de ten, puteți oricând încerca o loțiune puternic hidratantă. „Aceste produse sunt pe bază de apă și acționează ca un magnet pentru orice machiaj ați folosi”, sugerează make-up artistul Daniel Martin.

Lichidul este mai bun decât crema

Lichidele și gelurile au o textură mai rezistentă atunci când este foarte cald. Dacă doriți o acoperire completă, încercați un fond de ten lichid, mat. Daniel Martin sugerează tamponarea fondului de ten în straturi și tratarea zonelor în care aveți nevoie mai mult de acoperire, cum ar fi zona T și petele de ten. „Cremele sunt fundații mai puțin stabile decât pudrele și gelurile rezistente la apă”, explică Suzy Gerstein. Cremele de genul BB s-ar putea să nu reziste prea mult, pentru că au un potențial mai mare de topire. Nick Barose este de părere că produsele cremoase sunt mai grase. „Evitați produsele cu tentă strălucitoare, pentru că vă fac fața să arate uleioasă la căldură”, avertizează el.

Anticearcăn lipicios

Dacă suferiți de sindromul premenstrual sau aveți pete pe față, atunci când este cald ar trebui să încercați să vă acoperiți defectele cu ajutorul unui corector lipicios, și nu cu al unuia cremos. „Îmi plac corectoarele lipicioase, pentru că efectul lor durează mai mult, sunt mai bine pigmentate și acoperă mai bine zonele cu defecte”, spune Suzy Gerstein.

Pudră în doze mici

Cei mai mulți experți susțin că nu trebuie făcut exces de pudră atunci când este foarte cald. Gerstein folosește un puf de pudră și o sugativă specială pentru machiaj care matifiază tenul. „Întotdeauna alternez între matifiere și pudrare, pentru că prea multă pudră dă un aspect încărcat tenului”, explică Barose. Iar dacă pur și simplu nu suportați niciun fel de bază de machiaj sau pudră, folosiți din abundență spray-urile cu apă termală, care curăță și reîmprospătează tenul.

Ruj mat sau în culori naturale

Barose, care adoră să folosească rujuri în culori vibrante, optează pentru culori cu aspect natural pe timpul verii. „Pentru că vremea de afară vă va face oricum să arătați mai strălucitoare decât de obicei, e bine să încercați orice ruj care nu este prea lucios. Folosiți, în schimb, un balsam în culori nude”, le sfătuiește el pe femei.

Fard de pleoape rezistent

Fardul se topește probabil cel mai ușor atunci când este cald, așa că cel mai bine ar fi să folosiți o bază de machiaj înainte de a aplica şi culoarea propriu-zisă. Suzy Gerstein preferă să folosească o cremă de pleoape cu aderență mare înainte de a aplica pudra colorată.

Dacă nu suportați niciun fel de bază de machiaj sau pudră, folosiți din abundență spray-urile cu apă termală, care curăță și reîmprospătează tenul

Indicaţii de urmat

Specialiștii în dermatologie atrag atenția că oricare ar fi produsele de make-up pe care le folosim și indiferent de anotimp, există câteva reguli de urmat:

  1. Machiajul se aplică întotdeauna pe tenul curat și bine hidratat;
  2. În orice anotimp (dar mai ales vara) trebuie folosite creme de protecție antisolară;
  3. Demachierea este obligatorie la sfârșitul fiecărei zile;
  4. Produsele cosmetice trebuie să respecte norme decente de calitate, iar în timpul verii nu se poartă în geantă.