Main menu

header

538 5 1de Alexandra Rotărescu

Vedete precum Jennifer Lopez şi Kim Kardashian au dat tonul etalării unui posterior bombat, iar acum modelarea feselor cu grăsime este o procedură chiar mai des întâlnită în clinicile de specialitate din întreaga lume decât implantul mamar. Iar România nu face excepţie şi se aliniază şi ea trendului actual! Esteticianul unor vedete precum Teo Trandafir, Anda Adam, Ana Maria Prodan şi Catrinel Sandu, doctorul Gad Renert, ne vorbeşte despre atuurile pe care le are „Operaţia estetică a anului 2015”.

„Spălăm grăsimea și o aspirăm simultan, fără să traumatizăm organismul”

- Cât de mult a prins moda modelării fesiere la români?

- În mod surprinzător sau nu, în ultimul an, modelarea și mărirea feselor au devenit chiar mai căutate decât intervenţiile în cazul sânilor... Adresabilitatea este din ce în ce mai mare, mai ales datorită vedetelor internaționale care își mediatizează aceste trăsături.

- Şi, mai exact, cât de frecvente sunt acum aceste intervenţii în clinica dumneavoastră, de exemplu?

- Au devenit la fel de frecvente precum cele mai căutate operații estetice. Pot să vă spun că, în urmă cu doi ani, destul de rar voiau pacientele să-şi mărească fesele, mai degrabă doreau să le micșoreze!

- În ce constă această procedură de modelare a feselor cu grăsime?

- Procedura se numește „Aqualipo”. Este cea mai fină metodă de lipoaspirație din lume! De aceea se face în toate cazurile fără anestezie generală. Avantajele acestei proceduri sunt multiple: folosind un jet de apă, spălăm grăsimea și o aspirăm simultan, fără să traumatizăm organismul. Procedura durează două-trei ore, în funcție de numărul de zone care necesită aspirație, iar la finalul procedurii grăsimea recoltată se injectează în fese. Pentru această intervenţie, nu e necesară internarea, pacienta pleacă acasă la două-trei ore după intervenție, timp în care se odihnește și i se aplică puţină gheaţă pe zonele tratate.

„În aceeaşi procedură, modelăm și coapsele, şoldurile, abdomenul”

538 5 2- Ce diferenţe există între modelarea feselor cu grăsime şi implantul fesier?

- Grăsimea reprezintă modalitatea cea mai bună de modelare a feselor nu numai pentru că este cea mai naturală formă de umplere, dar și datorită faptului că modelăm și alte regiuni ale corpului în același timp, precum coapsele, şoldurile, abdomenul etc.

- Şi ce se întâmplă când clienta nu are suficientă grăsime pentru a fi inserată în posterior?

- Când nu avem suficientă grăsime, atunci putem folosi acid hialuronic, însă efectul este temporar. Implantul siliconic este mai puțin popular, deoarece rata complicațiilor este destul de mare, iar recuperarea este cu mult mai dificilă decât la implantul de sâni.

„Pacienta trebuie să poarte un corset special compresiv timp de trei săptămâni”

- Există anumiţi paşi care trebuie urmaţi înainte sau după intervenţie?

- Recuperarea după „Aqualipo” şi mărirea feselor cu grăsime este foarte ușoară. Nu sunt multe restricţii. Pacienta trebuie să poarte un corset special compresiv timp de trei săptămâni. Poate avea mici vânătăi și o senzație de disconfort care nu durează mai mult de două-trei zile. Eu dau voie pacientelor să stea jos chiar și imediat după procedură, doar că trebuie să-și lase greutatea pe partea inferioară a feselor. Iar în ceea ce priveşte reluarea activităţilor preferate, precum practicarea sportului sau mersul la piscină, pacienta le poate relua când începe să se simtă mai bine și nu îi generează disconfort.

- Şi cam când începe să se simtă mai bine?

- În general, acest lucru se întâmplă de la cinci-şase zile postoperator, dar pot fi cazuri în care recomandăm o perioadă mai lungă pentru recuperare, depinde de la caz la caz. Iar expunerea solară este şi ea permisă, doar că punctele de intrare a tubului de aspirație trebuie protejate cu un plasture micuț, pentru a evita pigmentarea lor.

„Nu se recomandă persoanelor cu exces mare de greutate”

- Ce se întâmplă dacă nu respectăm aceşti paşi, la ce riscuri ne expunem?

- În general, dacă nu se respectă indicațiile postoperatorii, de cele mai multe ori se prelungește timpul de vindecare, dar pot apărea și câteva complicații precum seroame, probleme de drenaj limfatic, menținerea unei stări inflamatorii şi altele de acest gen.

- În ce cazuri nu este recomandată procedura?

- În primul rând, procedura nu se recomandă persoanelor supraponderale, cu exces mare de greutate, sau persoanelor cu fluctuații mai mari de 5 kg în greutate şi, de asemenea, persoana operată trebuie să fie în stare perfectă de sănătate.

- Există efecte secundare?

- Orice intervenție chirurgicală poate avea complicații de genul sângerări, seroame, infecții, însă acestea sunt extrem de rare. Ceea ce trebuie reţinut e că acele complicații grave, care pot apărea în cazul operațiilor cu anestezie generală, nu există la această procedură și nici cele care pot apărea în urma lipoaspirației clasice, care poate fi, de asemenea, uneori periculoasă.

„Două treimi din ceea ce injectăm rămân pentru toată viaţa”

- Modelarea fesieră este destinată doar femeilor sau şi bărbaţii beneficiază de pe urma acestei proceduri?

- De regulă, 25% dintre pacienții care doresc această procedură sunt bărbați!

- Efectul este permanent sau trebuie refăcută intervenţia periodic?

- Cam o treime din grăsimea injectată se resoarbe în primele două luni, restul de grăsime rămâne pentru toată viaţa. În cazul în care mai avem zone de unde putem să mai recoltăm grăsime, atunci se poate face o completare.

- Şi cât de costisitoare este această procedură?

- Costă în jur de 3.500 de euro, însă merită toţi banii, deoarece se fac, de fapt, două operații: una de remodelare corporală, iar cealaltă de mărire a feselor.

„«Aqualipo» este cea mai fină metodă de lipoaspirație din lume! De aceea se face în toate cazurile fără anestezie generală“