Main menu

header

de Gabriela Niculescu

În materie de machiaj, vara anului trecut a fost dominată de culoarea orhideei radiante, iar sezonul estival 2015 este marcat de culoarea mov, pe care make-up artiștii o denumesc după preferințe: mauve, din limba franceză, sau purple, din engleză. Avantajul ei este că se potrivește tuturor tipurilor de ten, de la cele deschise, la cele mai închise, la orice culoare de păr sau de ochi. În plus, gama largă de nuanțe vă permite să o folosiți atât în machiajul de zi, cât și în cel de seară.

Conturează perfect trăsăturile feței

Movul este acum una dintre cele mai folosite culori pentru fardul de pleoape, dermatograf, ruj, gloss, contur de buze, chiar și blush, datorită caracterului versatil pe care îl deține. Nuanța-vedetă a acestei veri este ceva mai închisă decât orhideea radiantă și, ce-i drept, mult mai atrăgătoare. Deține o vibrație aparte, intensifică privirea și conturează perfect trăsăturile feței.

Nuanțele pastelate, ideale în machiajul de zi

Pentru machiajul de zi, puteți folosi culori pastelate de mov și gloss-uri strălucitoare în nuanțe deschise. Trebuie să mai știți că movul evidențiază foarte bine ochii căprui, deși accentuează privirea, indiferent de culoarea ochilor. Nu uitați să aplicați un strat subțire de pudră pentru a fixa fardul pe pleoape, deoarece fardurile în culori puternice au tendința să se observe mai tare atunci când se întind inestetic din cauza căldurii.

Rujul și fardul închise duc la un look dramatic

Rujul mov este vedeta acestui sezon, de la tonuri deschise, la cele foarte închise, care realizează o parte a machiajului dramatic și creează o euforie cromatică nemaiîntâlnită. Atenție, însă, la realizarea machiajului! Dacă folosiți un ruj închis la nuanță, machiajul ochilor trebuie să fie unul neutru, cu excepția machiajului de ocazie, când puteți să combinați rujul închis la culoare cu un fard de ochi asemenea pentru obținerea unui look dramatic.

Mauve, spun specialiștii, este o nuanță de mov cu un ușor pigment roz, care se găsește într-o paletă cromatică destul de largă, de la tente deschise până la cele închise