Main menu

header

538 05 1de Gabriela Militaru

Victoria și David Beckham s-au cunoscut în 1997, pe când ea făcea parte din faimoasa trupă Spice Girls, iar el promitea un viitor strălucit în fotbal. Cei doi s-au căsătorit în 1999 și au împreună trei fii și o fiică. De-a lungul timpului, cuplul Beckham s-a remarcat prin trăinicia relației (lucru destul de neobișnuit în lumea vedetelor), dar și prin faptul că împart împreună nu doar o viață de familie frumoasă, dar și dragostea pentru fashion. În 2008, Victoria a lansat propria casă de modă, iar câțiva ani mai târziu, cei doi soți au pozat împreună în mai multe reclame. De la unghii până la păr și de la ten până la haine, cei doi par să fie imaginea perfecțiunii la care speră oricine. În realitate, spun fosta Posh Girl și fostul fotbalist, tot ceea ce vedem la ei este rezultatul unui efort minim. Lipsa timpului îi determină să fie pragmatici și totuși cu bun gust în ceea ce privește felul în care arată.

Lustruire, exfoliere, hidratare

La capitolul îngrijirea tenului, David și Victoria Beckham nu se pot plânge că investesc prea mulți bani în produsele cosmetice, și asta dintr-un motiv foarte simplu: cei doi soți folosesc aceleași tratamente pentru piele. „David îmi folosește produsele pentru ten. Practic, le avem la comun”, a declarat Victoria. Este vorba despre produsele create special de faimosul medic dermatolog Harold Lancer. „L-am cunoscut pe doctorul Lancer când locuiam în Los Angeles. Inițial, mergeam la el pentru tratamentul facial cu oxigen. Produsele sale sunt singurele pe care le folosesc. De două ori pe zi aplic metoda în trei pași a doctorului Lancer: lustruire, curățare și hidratare. La fel de important pentru ten este să beau multă apă și să dorm cât mai multe ore pe noapte. Ultima parte este mai greu de realizat când ai patru copii”, a explicat designerul. Dr. Lancer și-a detaliat medota în cartea „Întinerire”, dedicată tuturor femeilor care doresc să aibă un ten tânăr fără mare efort. Practic, metoda Lancer inversează modul tradițional de îngrijire a pielii, începând cu lustruirea și exfolierea acesteia, prin care celulele moarte sunt îndepărtate. Se obține mai întâi o curățare profundă a pielii, care este astfel pregătită pentru ingredientele active cu rol în regenerarea celulelor. „Să zicem că vreți să schimbați țigla de pe acoperiș. Dacă epiderma dumneavoastră este acoperișul, atunci exfolierea este procesul care dă jos vechiul tavan. Ruperea controlată prin exfoliere întoarce ceasul biologic prin realimentarea procesului de reparație, dând pielii un aspect tineresc. Apoi trebuie să îndepărtați rămășițele și să curățați locul, iar la sfârșit să puneți noul acoperiș, care reprezintă pasul hrănirii pielii”, explică dr. Lancer în cartea sa. Printre cremele preferate de Victoria Beckham se numără cele cu factor de protecție solară crescut și serul cu efect de tonifiere pe bază de colagen și celule stem din plante care grăbesc regenerarea celulară.

Adepta dietei „Celor cinci mâini”

538 05 2Nici dieta nu este neglijată de soții Beckham, Victoria preferând mâncărurile bogate în proteine sănătoase. Imediat după ce a născut-o pe Harper Seven în 2011 (sarcină în timpul căreia s-a îngrășat zece kilograme), ea a decis că este cazul să slăbească treptat cu ajutorul dietei „Celor cinci mâini”, potrivit căreia nu ai voie să consumi decât cinci mâini cu mâncare pe zi. Desigur, sunt interzise dulciurile, sucurile, pâinea şi tot ce îngraşă. Victoria îşi începe ziua cu un mic dejun sănătos, constând într-o bucată minusculă de somon, iar la următoarele mese consumă porţii mici de sushi cu ton, omletă sau creveţi. La cele cinci mese bogate în proteine şi grăsimi bune se adaugă gustări formate din legume crude, nuci, fructe de goji și shake-uri de coacăze. Ea este, de asemenea, adepta dietei alcaline, care se bazează pe ideea că regimul alimentar al omului trebuie să echilibreze mâncărurile alcaline cu cele acide. De aceea, ea a renunțat de multă vreme la mâncarea nesănătoasă de tip fast-food, alcool sau cafea. Mama simpaticei Harper Seven a redus, de asemenea, consumul de zahăr și sare. Iar în materie de delicii, la care se dedă doar o dată pe săptămână, se numără șampania.

538 05 3Cât despre David, pe lângă pește, el consumă carne de pui proaspătă, mâncând și foarte multe salate, varză, conopidă, soia și spanac, pentru a-și asigura aportul de vitamine și minerale. Pentru a avea energie, el consumă carbohidrați sănătoși, dar evită fulgii de porumb, orezul alb și pâinea albă. La micul dejun, fostul fotbalist mănâncă, de obicei, omletă cu brânză și roșii, iar la prânz preferă grătar de pui sau de pește. Felul de mâncare căruia îi rezistă cu greu sunt pastele Bolognese.

În 1999, Victoria a recurs la implanturi mamare, dar recent a declarat că „nu le mai are“

  • Victoria şi David folosesc „Metoda de îngrijire în trei paşi” a doctorului Lancer

David Beckham are în total 40 de tatuaje pe suprafaţa corpului, cele mai multe dintre acestea făcând referire la soţia sa şi la cei patru copii ai lor

Victoria Beckham a renunţat de ani buni la epilator sau la aparatul de ras, alegând în schimb să scape de firele nedorite cu ajutorul epilării cu laser

„O plimbare sau o căţărare poate face minuni pentru sănătate“

538 05 4Deși în materie de condiție fizică David Beckham ar putea părea mai bine pregătit, nici soția sa nu se lasă mai prejos. Bruneta de 41 de ani face sport de cel puțin șase ori pe săptămână. „Fac mișcare aproape în fiecare zi. Alternez între programul lui Tracy Anderson, frecventez SoulCycle (lanț de săli de sport foarte popular în Statele Unite ale Americii, unde se execută, în principiu, exerciții care au la bază antrenarea mușchilor cu ajutorul unei biciclete statice) și Barry’s Bootcamp (lanț de săli de sport asemănător celui din New York, dar situat în Londra)”, a mărturisit Victoria. Ea consideră totuși că alergatul este cel mai bun exercițiu cardio, și de aceea parcurge în medie nouă kilometri pe zi. Pe lângă faptul că îi pune în mișcare cele mai importante grupe de mușchi, atletismul o ajută să ardă 400 de calorii într-o oră. Pe lângă gimnastică și atletism, Victoria practică și Yogasofia (un concept nou inventat de Mandy Ingher, care presupune un amestec între posturile de Yoga și exercițiile fizice). Este de la sine înțeles că, dacă Victoria este aşa activă, soțul său, în vârstă de 40 de ani, este cu atât mai mult un împătimit al sporturilor. Ambasador al sportului în lume, fostul jucător de fotbal spune că mișcarea este sursa sănătății și tinereții și îi încurajează pe oameni să facă mișcare de orice fel. „Chiar și o plimbare prin parc sau prin oraș funcționează. O plimbare sau o cățărare poate face minuni pentru sănătate. Nu trebuie să coste mult. Nu trebuie să mergi la sală și să plătești un instructor pentru a face sport”, îi încurajează el pe oameni. Cât despre el însuși, pe lângă fotbalul pe care l-a practicat mai mult de trei decenii, David a încercat totul, de la ciclism la yoga și de la altetism la box. Deși spune că nu are un program anume de exerciții fizice, David urmărește să facă mișcare în fiecare zi. „Încerc să nu stau toată ziua la sală, ci, dimpotrivă, să fac cât mai multă mișcare afară. Când totuși intru în sala de forță îmi place să nu mă grăbesc: o zi lucrez doar brațele, ziua următoare, doar spatele, apoi, picioarele și așa mai departe”, explică el.