Main menu

header

538 04 1de Raluca Grințescu

Plasmolifting este o metodă de injectare a plasmei trombocitare în ţesuturile umane (PRP technology), inventată şi aplicată pentru prima dată de cercetătorii ruşi R.R. Ahmerov şi R.F. Zarudii.

Se folosește plasmă proprie

Mai exact, este o metodă naturală de întinerire şi modelare a proceselor de regenerare a ţesuturilor. Acţiunea sa se bazează pe efectul regenerator al plasmei trombocitare, care se injectează în zonele afectate. Utilizarea plasmei bogate în trombocite în prezent este una dintre puţinele posibilităţi de dirijare a cicatrizării rănilor, precum şi de prevenire a infectării fără administrarea substanţelor medicamentoase. La început, plasmoliftingul a fost elaborat pentru aplicare în chirurgia maxilo-facială, pentru perfecţionarea proceselor de regenerare şi a tratamentului stărilor atrofice ale ţesuturilor moi. Apoi, gama utilizării metodei s-a extins semnificativ.

Este o metodă minim invazivă

Printre ariile în care plasmoliftingul îşi arată deja eficiența se numără: medicina estetică (în proceduri antiaging, tratamentul acneei şi complicaţiile acesteia), tricologia, stomatologia (umplerea spaţiului după extracţia dentară, implantologia), traumatologia, ortopedia, urologia, ginecologia, dar şi alte sfere ale medicinei. Trebuie spus, încă de la început, că în medicina estetică PlasmoGel este o metodă minim invazivă, netraumatică şi productiv-injectabilă de întinerire, care foloseşte plasma pacientului pentru pregătirea unui filer natural, care este folosit ulterior la corectarea ridurilor superficiale şi profunde, la corectarea conturului facial etc. Cu alte cuvinte, este un mod revoluţionar de a folosi propriul corp pentru a vi-l înfrumuseţa.

O soluţie pentru problemele oricărei vârste

PlasmoGel este pregătit din plasmă, colectată în prealabil din sângele pacientului, apoi prelucrată termic. Această prelucrare face ca plasma să ia formă de gel, care apoi este mixat cu plasmă îmbogăţită cu trombocite, fiind produsul care se introduce în ţesuturi, în regiunea ridurilor sau a zonelor care necesită corectare. Acesta activează celulele ţesuturilor, ajutând la întinderea naturală a pielii. Regenerarea ţesuturilor prin metoda respectivă duce la un efect mai îndelungat, lucru care se detaşează ca avantaj deosebit al procedurii. Dă rezultate deosebite şi este recomandată în cazul îmbătrânirii şi schimbării premature a structurii pielii (riduri, pielea flască, semne de fotoîmbătrânire, pierderea volumului ţesuturilor feței). Efecte deosebite s-au evidenţiat şi în cazul cicatricelor postacneice, acest aspect făcând din PlasmoGel o soluţie pentru problemele oricărei vârste. Procedura în sine este una puţin dureroasă, se realizează în condiţii de perfectă siguranţă pentru pacient şi nu produce alergii. De asemenea, produsul se elimină din ţesuturi, nu permite infectarea şi nu este mutagen, iar accesibilitatea sa este ridicată.

Procedura este contraindicată în perioada sarcinii sau alăptării, în cazuri de alergie la anticoagulante (heparină), boli sistemice ale sângelui, infectare acută sau probleme oncologice