Main menu

header

538 04 2de Gabriela Niculescu

Hair-stiliștii au lansat o nouă tehnică de vopsire a părului care se numește bronde. Aceasta nu este altceva decât o combinație a cuvintelor „brunet” și „blond”, iar, în practică, tehnica este o combinare de nuanțe care să vă facă să fiți și brunete, și blonde în același timp, dar cu un look natural.

Se obține prin balayage

Întotdeauna, o schimbare poate fi binevenită, iar dacă iubiți să vă jucați cu diferite stiluri de coafuri, puteți încerca tehnica bronde. Această combinaţie de culori vă oferă un look natural, ca şi cum ați fi petrecut un weekend la plajă, de aceea se mai numeşte şi „păr sărutat de soare” şi se potriveşte multor tipuri de femei. E cea mai bună metodă de a-i oferi părului luminozitate şi un efect cromatic gradat. Efectul poate fi mai subtil sau mai puternic, în funcţie de preferinţe.

Bronde-ul se obține prin tehnică numită balayage, care a apărut prima dată în 1970, la Paris, dar a devenit foarte populară în anii ’90. Părul este vopsit cu două tipuri de creme pentru decolorare printr-o mişcare de măturare de la bază spre vârf. Spre rădăcină, culoarea este aplicată superficial, iar spre vârf intensitatea este mai mare.

Este o metodă economică şi uşor de întreţinut, deoarece rădăcinile nu se vor observa timp de câteva luni