Main menu

header

538 04 3de Daniela Anton

Pepenele roşu este cel mai răcoritor fruct al verii. O cură de pepene roşu ne vitaminizează, întăreşte sistemul imunitar, dar este și o sursă excelentă de nutrienţi pentru piele. Există numeroase tratamente cosmetice pe bază de pepene roşu care vă vor face pielea mai fină şi mai strălucitoare, iar acest efect este datorat conţinutului bogat în apă al pepenelui roşu (peste 90%). Mai mult, pepenele roşu este excelent pentru hidratarea tenului uscat, ajută la exfolierea delicată a pielii reziduale şi, mai spun specialiştii, stimulează producţia de colagen, conferind fermitate tenului. Iată câteva idei de măşti cosmetice pe bază de pepene roşu, în combinaţie cu alte ingrediente, pentru un ten de invidiat.

Cu miere, pentru ten uscat

Tenul uscat are nevoie de o îngrijire specială, deoarece este cel mai expus procesului de îmbătrânire. Amestecați o lingură cu suc de pepene roşu cu o lingură cu miere şi aplicaţi masca pe faţă. Mierea va acţiona ca un agent natural de umezire, şi pielea va fi hidratată în profunzime.

Cu mentă, contra porilor măriţi

Aveți nevoie de o ceşcuţă cu pepene roşu mărunţit şi de câteva frunze de mentă. Amestecați ingredientele în blender până când se transformă în pastă şi turnați-o într-o tăviţă pentru gheaţă, apoi lăsați-o câteva ore la congelator. Masați-vă faţa cu câte un cubuleţ răcoritor.

Cu avocado, împotriva ridurilor fine

Pentru a scăpa de ridurile fine de pe față, combinați o lingură cu suc de pepene roşu cu o lingură cu avocado. Aplicați masca şi lăsați-o să acţioneze 25 de minute, după care clătiți-vă cu apă călduţă. Vitamina C are efect antioxidant, protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi şi îi conferă fermitate.

Cu iaurt, pentru un ten luminos

Combinați o lingură cu iaurt cu o ceşcuţă cu pepene mărunţit. Aplicaţi masca, lăsaţi-o să acţioneze 10 minute, apoi îndepărtați-o cu apă călduţă. Licopenul şi vitamina A din pepene ajută pielea să-şi recapete strălucirea naturală.