Main menu

header

542 5 1de Raluca Grințescu

Înlocuirea tratamentelor hormonale - care implică anumite riscuri pentru paciente - cu tratamente naturiste (plante ce conţin fitohormoni) elimină efectele secundare nedorite şi menţine sănătatea hormonală a femeii pe termen îndelungat.

Damiana are efect afrodiziac

În caz de menstre abundente, de chisturi sau de fibroame, plantele fitoestrogenice se vor folosi cu prudenţă, deoarece pot influenţa în rău aceste probleme. Ele se vor înlocui cu plante fitoprogesteronice. Trifoiul roşu este puternic estrogenic şi foarte bogat în magneziu, în calciu, în fosfor, în potasiu şi în vitamina C. Damiana are un efect puternic revigorant şi afrodiziac.

Shatvari reglează nivelul de estrogen

Pueraria Tuberosa alături de Pueraria Mirifica şi Pueraria Lobata sunt bogate în fitoestrogeni şi, pe lângă efectul de creştere a sânilor, previne şi osteoporoza, iar tenul devine frumos şi luminos.

Shatavari (Asparagus racemosus) reglează nivelul de estrogen în organism şi contribuie esenţial la menţinerea sănătăţii hormonale a femeii. Rezultate foarte bune se obţin prin combinarea uneia sau a mai multor plante fitoestrogenice cu cel puţin o plantă care stimulează producţia de progesteron. Yamul are un puternic efect fitoprogesteronic, iar pe lângă creşterea sânilor, poate trata şi chisturile mamare, ovariene sau uterine.

Tinctura de mărar

Tinctura de mărar se prepară astfel: se amestecă 20 linguri cu seminţe de mărar cu 1/2 l alcool alimentar de 70 de grade. După ce este lăsat la macerat opt zile, conţinutul se filtrează. În fiecare zi se înghit trei-patru linguriţe cu tinctură dizolvată în apă. Acest tratament durează o lună şi se poate relua oricând este nevoie.

Pulberea trebuie ținută sub limbă

Printre plantele de pe la noi cu efect de mărire a sânilor găsim: lemn-dulce, seminţe de in, mărar, fenicul, anason, chimen etc. Pot fi luate fie sub formă de pulbere fină, ţinută 15 minute sub limbă, fie sub formă de tinctură ori ca atare, mestecate bine şi apoi înghiţite.

Amestec de busuioc şi anason

Pentru frumuseţea sânilor este indicat un amestec de plante, precum flori de busuioc şi seminţe de anason. Acestea se macină până se obţine un praf fin, din care se va lua o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol, în fiecare zi. Pentru a avea un gust bun şi pentru a fi mai uşor de consumat, praful de plante poate fi amestecat cu miere.

PONT. Măslinele negre, soia, frunzele de țelină, alunele neprăjite, seminţele de floarea-soarelui neprăjite şi nucile pot remodela sânii

Masaj cu uleiuri

Masarea zilnică a sânilor amplifică efectul plantelor. Pentru acest lucru sunt necesare uleiuri precum:

  • ulei presat la rece din germeni de grâu;
  • ulei presat la rece de susan în care s-a adăugat ulei esenţial de fenicul, mărar, anason;
  • ulei de măsline în care s-au macerat minimum două săptămâni oricare dintre plantele menţionate. Zilnic, timp de trei săptămâni, se masează sânii cu ulei de mărar, aproximativ zece minute. Acest masaj ajută la creşterea sânilor, dar şi la recăpătarea fermităţii bustului. Uleiul de mărar se găseşte şi la Plafar, dar poate fi preparat şi în casă. Într-un borcan se amestecă 15 linguri cu pulbere de mărar, la 1/2 l ulei. Borcanul este lăsat 12 zile la macerat, după care preparatul trebuie filtrat.