Main menu

header

542 4 4de Gabriela Niculescu

Pielea mâinilor este cel mai afectată de pe întregul corp, deoarece mâinile iau contact frecvent cu apa, detergenții și substanțele, care o pot usca. În anotimpul mai cald, mâinile sunt expuse în totalitate, de aceea este important ca pielea lor să strălucească. Pentru a îndepărta celulele moarte de pe brațe vă recomandăm câteva idei de exfoliant sau scrub natural.

Zahărul brun cu ulei de măsline

Zahărul brun are particulele suficient de fine încât să nu zgârie pielea și suficient de mari să descuameze excesul nedorit. Dacă-l veți amesteca într-un castronel cu o lingură, două cu ulei de măsline, veți obține un exfoliant hidratant. Frecați-vă pielea brațelor și a mâinilor energic, așteptați cinci minute, apoi clătiți-vă. Rezultatul va fi o piele strălucitoare și hidratată.

Zațul de cafea

Când vă preparați cafeaua la ibric, nu aruncați zațul. Acesta este un foarte bun scrub natural și este și energizant. Amestecați-l cu două lingurițe cu miere lichidă, aplicați-l energic pe mâini, așteptați câteva minute și clătiți cu apă ușor călduță. Ideal este să-l folosiți dimineața, deoarece cafeina din zaț trece destul de ușor în piele și poate provoca insomnii dacă folosiți acest peeling seara.

Mălaiul cu lapte

Un alt peeling hrănitor și natural este cel obținut din amestecul mălaiului cu lapte. Este ceva mai gentil la atingere, așa că poate fi folosit de persoanele cu pielea delicată. Acesta este ideal de utilizat înaintea bronzării.

Tărâțele bunicii și uleiul de cocos

Tărâțele din hambarul bunicii vă pot fi de folos și în frumusețe, devenind un ideal exfoliant în amestec cu două linguri cu ulei de cocos. Tărâțele curăță pielea brațelor de celule moarte, iar uleiul de cocos o hidratează foarte bine în cele câteva minute de acțiune.

Exfolierea pielii brațelor este un proces care nu se repetă mai des de o dată la două, trei săptămâni, deoarece poate subția țesutul, favorizând apariția ridurilor și predispoziția la răniri ușoare