Main menu

header

543 5 1de Alexandra Rotărescu

Este genul de femeie pe care adori s-o urăşti. Are un trup zvelt, şi asta fără să se chinuie cu exerciţii epuizante la sala de sport. N-are urmă de celulită sau de vergeturi, în ciuda faptului că nu urmează niciun regim de slăbire şi, mai mult de-atât, îşi face poftele fără să pună un gram în plus pe ea. Şi, de parcă toate acestea n-ar fi fost de-ajuns, are ochii de un verde pătrunzător şi este blondă natural, dar se plictiseşte constant de nuanţa nisipie a pletelor sale şi se tot vopseşte roşcat. În concluzie, Emma Stone este una dintre cele mai frumoase femei de la Hollywood, care stârneşte invidie printre reprezentantele sexului feminin pentru simplul fapt că nu depune niciun efort consistent pentru a-şi menţine sex-appealul.

„Nu o să mă auziţi niciodată spunând că sunt împăcată cu fizicul meu!”

Cu toate că are parte de admiraţia tuturor atunci când îşi face prezenţa pe covorul roşu, actriţa nominalizată la Oscar pentru rolul din drama „Culoarea sentimentelor” e cât se poate de complexată de felul în care arată: „Am citit tot felul de comentarii despre greutatea mea şi despre faptul că aş fi cedat presiunii de a fi cât mai slabă. Adevărul e că mi-a fost tot timpul greu să mă menţin la o greutate normală şi să nu slăbesc prea mult. Aşa e corpul meu, pur şi simplu nu reuşesc să mă îngraş. Femeile sunt supuse multor presiuni legate de felul în care trebuie să arate, iar eu mă străduiesc din răsputeri să mă accept aşa cum sunt. Dar am zile când mă uit în oglindă şi-mi zic: «Dumnezeule, arăt dezgustător!» De fapt, n-o să mă auziţi niciodată spunând că sunt împăcată cu fizicul meu!”

Consumă cel puţin şapte pahare cu limonadă zilnic

543 5 2Neliniştile interioare ale vedetei şi lipsa încrederii în sine nu răzbat, din fericire, şi la exterior, trupul Emmei fiind într-o armonie evidentă. Dar care să fie oare secretul unei înfăţişări atât de bine proporţionate? În ceea ce priveşte alimentaţia actriţei, nu există restricţii autoimpuse oricât am căuta. Singurele reguli pe care le respectă faimoasa roşcată e să consume cel puţin şapte pahare cu limonadă zilnic şi să ţină post o singură zi pe lună. Cât despre vreun regim de slăbire în adevăratul sens al cuvântului nici măcar nu poate fi vorba. Pur şi simplu, actriţa mănâncă tot ce-şi doreşte fără urmă de rezerve sau regrete. „Da, mănânc sandvişuri şi-mi plac la nebunie!”, recunoaşte cu îndrăzneală. De aici şi relaxarea ei în ceea ce priveşte felul în care trebuie să ne hrănim cu toţii: „Suntem nişte bieţi oameni şi numai o viaţă avem. De ce să nu savurăm şi noi câte o prăjitură plină de ciocolată dacă asta e tot ceea ce ne dorim?!” O să spuneţi că asemenea atitudine e absolut normală la cei 26 de ani pe care-i are actriţa, şi aveţi perfectă dreptate. Dar până şi Emma îşi dă seama că nu-şi poate păstra la nesfârşit silueta ca trasă prin inel dacă se încăpăţânează să rămână sedentară. Altfel de ce s-ar mai obosi să frecventeze sala de sport, când nu e nici pe departe activitatea sa preferată?!

„Prefer să înot”

543 5 3„N-am mai făcut sport de vreo lună şi sunt tare mândră de asta!”, a recunoscut la un moment dat vedeta în faţa presei americane. „Alergatul nu este oricum recomandat, pentru că-ţi poate afecta genunchii, iar mie îmi place să găsesc diverse feluri de a face mişcare care să-mi şi placă. Prefer să înot, de exemplu.” Şi, atunci când nu are nicio piscină prin apropiere, face Pilates. „E singurul sport care mă face fericită! În afară de Pilates şi înot, m-am apucat şi de yoga. Cică face bine întregului organism. Apoi mai şi meditez din când în când. Ideea e că, dacă n-am un instructor care să ţipe la mine să menţin ritmul sau măcar să mă urnesc, nu mişc un deget.” Ceea ce a omis Stone să precizeze sunt şedinţele de căţărare, pe care le face periodic la centrul Chelsea Piers, unde are de ceva vreme abonament. Iar atunci când nu are alternativă şi nici nu vrea să se lase pe tânjeală, iese pur şi simplu la alergat pe străzile din New York. Nefiind adepta programelor drastice de sport şi nici a regimurilor alimentare stricte, actriţa acceptă o rutină de exerciţii fizice mai solicitante decât atunci când se pregăteşte pentru interpretarea unui personaj dinamic. „Când m-am pregătit pentru rolul din Spiderman, m-am apucat să ridic greutăţi, dar nici că m-am mai apropiat de ele de-atunci!”, spune încântată.

„Îmi exfoliez tenul cu apă minerală şi cu zahăr brun”

Dacă sportul şi dietele nu se află pe lista sa de priorităţi, îngrijirea tenului i-a stârnit dintotdeauna curiozitatea, în ciuda faptului că are pielea excesiv de sensibilă. „Sunt alergică la multe substanţe, aşa că nu pot folosi decât produse care au un singur ingredient. Îmi exfoliez tenul cu apă minerală şi cu zahăr brun, îmi şi place la nebunie să experimentez!” A testat tot felul de produse cosmetice până acum, unul dintre cele mai ciudate fiind uleiul de emu (creat din grăsimea existentă în ţesutul adipos al păsării). Vestea proastă e că e alergică şi la aşa ceva, motiv pentru care a întrerupt brusc folosirea acestuia. Ce nu-i lipseşte însă niciodată din trusa de machiaj este mascara, la care apelează aproape zilnic. Având tenul deschis la culoare, Emma încearcă să nu iasă din casă, mai ales pe timpul verii, fără să aplice un strat gros de cremă de protecţie solară. „N-am încotro şi trebuie să folosesc aşa ceva. Plus că sunt «dependentă» de ulei. Pielea mea nu produce grăsime deloc şi trebuie s-o ung cu ulei mai tot timpul. Ador uleiul de cocos, cel de argan şi de măsline! Am tot timpul o sticlă cu ulei pe chiuveta din baie ca să mă dau pe faţă cu el. Miros apoi ca o focaccia… şi asta e atât de «sexy»!” (râde)

O zi pe lună ţine regimul vegan, pentru detoxifierea organismului

Preferă sporturile care nu-i solicită foarte mult corpul. De obicei, face plimbări prin natură, Pilates, meditaţie, jogging şi înot. Cel mai dur antrenament al său are loc când se caţără pe munte

Pielea actriţei nu produce grăsime, şi atunci o unge zilnic cu ulei de cocos, de argan sau de măsline

„A trebuit să învăţ să folosesc batonul corector“

Unul dintre secretele pe care le-a aflat de la cei mai pricepuţi make-up artişti din lume, pe care i-a întâlnit la filmări sau la pictoriale de revistă, este importanţa hidratării. „Am cel mai uscat ten din lume, aşa că hidratarea este esenţială pentru mine! Plus că mai am şi tot felul de erupţii pe faţă, astfel că a trebuit să învăţ să folosesc batonul corector. A, mai ştiu să-mi fac şi sprâncenele. Umplu spaţiile goale cu ajutorul unui fard de ochi şi al unei perii, şi arăt minunat în doi paşi şi trei mişcări!” Vorba ei: „Trebuie să ne distrăm şi să experimentăm cu moda şi cu produsele cosmetice!”.