Main menu

header

543 4 1de Raluca Grințescu

În societatea agitată din ziua de astăzi este greu să ne găsim timp pentru relaxare. Cu ajutorul produselor de baie naturale, puteți recrea senzaţia de relaxare de la spa chiar la dumneavoastră acasă. Acestea vă pot lăsa pielea proaspătă şi relaxată; iar mintea vă va fi curată şi limpede. Unele dintre cele mai populare tipuri naturale de tratamente de frumuseţe sunt produsele pe bază de frangipani.

Uleiul esențial, regal de relaxare

Frangipani este o plantă tropicală care creşte în insulele din Pacific, în Caraibe, în Mexic şi în anumite regiuni din America de Sud. Aceasta este cel mai des asociată cu Hawaii, unde este folosită în aranjamente florale sau chiar ca şi plantă medicinală. Frangipani (plumeria) este floarea națională a Laosului (cunoscută sub numele local Champa) și a Nicaraguaei (cunoscută sub numele local Sacuanjoche), fiind imprimată chiar pe unele bancnote, și este floarea orașului Palermo, Sicilia. Deoarece este un arbust cu conotații spirituale, frangipani este plantat în majoritatea templelor budiste. Budiștii o consideră ca fiind un simbol al nemuririi, datorită capacității sale de a produce frunze și flori chiar după ce planta a fost scoasă din pământ.

Folosită în aromoterapie

Există o serie de beneficii unice pe care le au produsele pe bază de frangipani, care sunt, de obicei, concepute din uleiurile esenţiale extrase din această floare delicată şi frumos mirositoare. Pe lângă proprietăţile lor naturale pentru îngrijirea pielii îmbătrânite, aceste produse sunt folosite, pe scară largă, în aromoterapie. Multe dintre tratamentele luxoase de la spa folosesc frangipani ca material pentru relaxare, datorită proprietăţii acesteia de a ajuta oamenii să rămână calmi. De aceea, floarea frangipani este des utilizată în uleiurile şi în cremele pentru masaj.

Terapia prin masaj

Terapia prin masaj este o artă care pune accentul pe sănătatea holistică şi pe bunăstare, care merge dincolo de corp, în minte, dar şi pe starea emoţională. Uleiurile esenţiale, concepute pe bază de frangipani, sunt utile pentru tonifierea musculaturii, ajutându-vă totodată să vă relaxați şi să vă motivați. Deşi foarte puţini dintre noi pot merge zilnic sau chiar săptămânal la spa, puteți folosi produsele pe bază de frangipani acasă, pentru a ajunge la aceeaşi stare de relaxare ca şi la spa. Câţiva stropi de ulei parfumat de frangipani în cadă, de exemplu, vă aduce în aceeaşi stare de destindere pe care o obţineți la spa. În plus, produsele pe bază de frangipani vă ajută și la tonifierea pielii. Parfumurile sunt, de asemenea, ideale pentru a purta cu dumneavoastră mirosul tropical.

În China, florile frangipani sunt semne ale iubirii. Aici nu se prea obișnuiește ca bărbații să-și împărtășească sentimentele, dar oferirea acestor flori este echivalentă cu a spune „Te iubesc“

Este considerată de multe culturi ca fiind o floare sacră, cu cinci petale albe, galben, roz sau roșii ori în culori pastelate, cu aromă de migdale, vanilie, iasomie, citrice, condimente, gardenie și alte miresme

Calităţi curative

În sudul Indiei, vestul Ghat-ului (Karnataka), localnicii folosesc crema frangipani la nunți, iar mirele și mireasa schimbă ghirlande. Denumirea alternativă este Devaganagalu sau Devakanagalu (Plumeria lui Dumnezeu). Florile roșii de frangipani nu sunt utilizate la nunți. În Vietnam este considerată floarea aristocrației, a claselor superioare, a celor educați și occidentalizaţi. Prin urmare, aici florile sunt folosite pentru a indica statutul social. În plus, vietnamezii cred în puterea tămăduitoare a acestei flori, ea fiind folosită și pentru calitățile sale curative: scoarța, mărunțită și ținută în alcool, previne inflamarea pielii. Este, de asemenea, utilizată pentru a trata indigestia și hipertensiunea arterială, în timp ce rădăcina plantei are efecte purgative la animale. Laptele (seva) servește ca balsam pentru afecțiunile pielii. Florile albe sunt folosite în medicina tradițională pentru a vindeca hipertensiunea arterială, hemofilia, tusea, dizenteria și febra.