Main menu

header

543 4 2de Raluca Grințescu

Că sunt dilataţi, închişi sau sub piele, porii ne fac viaţa grea. Iată cum poate fi câştigat războiul împotriva celor neascultători.

O bună igienă este indispensabilă

Ideal ar fi să aveți cât mai puţine astfel de cavităţi în ten. Totuşi, aceste mici orificii protejează suprafaţa pielii şi o ajută să respire. Sunt în jur de 300.000. Obiectivul nu este să-i înlăturați, ci să-i faceți cât mai puţin vizibili. Pentru că pori dilatați rimează adesea cu puncte negre, cu exces de sebum şi cu piele care străluceşte neplăcut. În general, cei vizibili se situează în zona T (frunte, nas, bărbie). Din cauza soarelui, din cauza îngrijirii nepotrivite sau a produselor de proastă calitate, din pricina deshidratării, a dezechilibrelor hormonale, ei se dilată. Pielea de tip gras sau mixt e cel mai afectată de această problemă. O bună igienă şi un stil de viaţă sănătos sunt indispensabile. De asemenea, e important să identificaţi exact ce tip de piele aveţi şi să folosiţi produsele adecvate. Dimineaţa şi seara, curăţarea şi hidratarea sunt esenţiale. Iată cei cinci paşi:

  1. Curăţarea

Apa micelară nu trebuie să vă lipsească. De asemenea, un detergent de faţă, într-o formulă blândă şi fără săpun. Apa trebuie să fie călduţă, nu caldă, căci temperatura mare deschide porii. După spălare, se recomandă folosirea apei termale.

  1. Exfolierea

O dată (pentru pielea sensibilă) sau de două ori pe săptămână este recomandabil să îndepărtați celulele moarte prin gomaj. Masca o aplicați după o saună facială care vă deschide porii. Murdăria pe care porii au absorbit-o va fi astfel îndepărtată.

  1. Îngrijirea

După exfoliere, porii trebuie închişi la loc. Pentru asta se va folosi o loţiune sau un ser astringent dimineaţa şi seara.

  1. Hidratarea

Multe femei au impresia greşită că o piele grasă este o piele hidratată în exces şi tind astfel să se deshidrateze, sperând că asta va duce la scăderea cantităţii de sebum. De fapt, mai mult rău fac. Hidratarea este esenţială oricărui tip de piele. Cele cu ten gras sau mix vor opta pentru o cremă uşoară, matifiantă, cu indice de protecţie solară de minimum 15.

  1. Camuflarea

Pe termen scurt, problema se rezolvă la nivel de aspect cu ajutorul machiajului. Cu condiţia să ştiți să-l faceți. Fondul de ten trebuie să fie fără uleiuri, iar bureţii şi pensulele pe care le folosiți trebuie să fie curăţate în mod regulat. Pudra să fie matifiantă.

Dacă problema persistă, este cazul să apelați la un dermatolog pentru un tratament