Main menu

header

546 5 1de Gabriela Niculescu

Manichiura reprezintă adesea cartea de vizită a femeilor, dar și a bărbaților. Însă munca în exces, detergenții puternici, carențele vitaminice, loviturile în patul unghial și problemele de sănătate își pun constant amprenta asupra aspectului unghiilor. Dar, într-un fel sau altul, manichiura trebuie întreținută chiar dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție sau suficiente resurse financiare pentru a merge la saloanele de specialitate. Ajutorul vine, de această dată, din piața produselor cosmetice, care se află într-o continuă dezvoltare.

„Obțineți rezultatele dorite în două săptămâni”

546 5 2Produsul care vă reface unghiile deteriorate la muncă, afectate de lacuri sau cu probleme de sănătate, vine din Olanda și se numește Trind. Specialiștii olandezi în domeniul frumuseții care l-au conceput au o experiență de peste 25 de ani în tratarea şi în îngrijirea unghiilor, iar produsele acestora sunt răspândite în numeroase țări, însă în România au fost aduse abia anul trecut. Această gamă a fost special creată pentru regenerarea profundă a unghiilor şi a mâinilor, dar şi pentru stimularea hidratării naturale a pielii. Am rugat-o pe Raluca Răsădean, antreprenoarea care a adus în România conceptul de bar de manichiură, sub numele de Rouge Nail Bar, să ne detalieze beneficiile acestor produse.

„Cred că ştiţi deja cât de importantă este o manichiură bine făcută. Şi nicio manichiură nu e perfectă dacă unghiile nu sunt îngrijite corespunzător. Dacă vă doriţi unghii hidratate, sănătoase şi rezistente într-o perioadă de două săptămâni, vă recomand trei produse din gama olandeză care au rezultat garantat”, ne-a spus specialista.

Balsamul reface în profunzime

Balsamul de unghii, ce are consistența unui gel, trebuie aplicat pe toată suprafaţa unghiei şi lăsat să acţioneze timp de unul, două minute. După aceea, se masează fiecare unghie în parte, pentru a ajuta excesul de produs să pătrundă mai bine în unghie şi în cuticule. Se recomandă folosirea lui zilnică, timp de două săptămâni, după care este suficient să fie aplicat o dată pe săptămână. Acțiunea acestuia este de a regenera unghiile în profunzime.

Întăritorul împiedică uscarea şi îngălbenirea

546 5 3Tratamentul pentru reparare este un întăritor pentru unghii sub forma unui lac transparent, ce împiedică uscarea şi îngălbenirea unghiei. Formula sa creează o structură solidă, care face unghia mai puternică, fără să împiedice hidratarea naturală a acesteia. Pentru rezultate perfecte este nevoie de aplicarea zilnică a tratamentului, timp de două săptămâni. La fiecare aplicare, stratul anterior trebuie şters. După cele două săptămâni, este de ajuns folosirea acestuia o dată pe săptămână. Aici aveți mai multe variante, cea naturală, asemănătoare lacului transparent, mată, colorată în nuanţe pastelate, nuanţe perlate şi chiar formula împotriva roaderii unghiilor, pentru cei care au acest obicei nesănătos.

Uleiul de cuticule hidratează

Uleiul de cuticule, cel de-al treilea tratament, este unul dintre cele mai bune produse de gen de pe piață. Acesta conţine uleiuri vegetale hrănitoare, precum ulei de jojoba, ulei de avocado, ulei de migdale, dar şi vitaminele A, C şi E. Se aplică pe cuticule, se lasă între trei și cinci minute să acționeze, apoi se masează. Uleiul intră repede în piele şi nu pătează. Este ideal pentru păstrarea cuticulelor hidratate, împiedicând franjurarea acestora și agățarea lor de haine.

Dacă folosiți constant tratamentul cu cele trei produse, veți obține rezultatele dorite în două săptămâni, iar dacă-l veți întrerupe nu veți face altceva decât să întârziați însănătoșirea unghiilor

Ponturi pentru sănătate şi strălucire

546 5 4Este foarte important ca atunci când folosiți lac pentru unghii să nu-l aplicați înaintea unei baze protectoare. Aceasta vă ferește unghia de îngălbenire, subțiere și exfoliere, acțiuni ce se produc atunci când suprafața cornoasă este afectată de produșii agresivi și, de multe ori, chiar toxici, conținuți de lacuri. În plus, baza protectoare prelungește rezistența lacului pe unghii, mai ales atunci când finalizați manichiura cu aplicarea unui „top coat”, adică a unui strat protector superior, care poate fi chiar un banal lac incolor.

Chiar și pentru cuticule, puteți face un lucru benefic prin încetarea tăierii lor și obișnuirea acestora, ce-i drept, în timp, cu împingerea către margini. După o perioadă veți observa că acestea cresc mai rar și mai scurte. Însă, trebuie să aveți răbdare și să rezistați tentației de a le tăia. Durează aproximativ o jumătate de an până se obișnuiesc cu noul tratament, dar rezultatul final merită tot efortul. Nu uitați și să le hidratați constant cu un ulei special, pentru a preveni deteriorarea lor.