Main menu

header

548 4 1de Cătălina Tăgârță

Fie că ați ajuns la vârsta la care părul alb și-a făcut apariția, fie că doriți să vă schimbați culoarea cu una mai la modă, vopsitul podoabei capilare înseamnă, în mare măsură, responsabilitate. Practic, din șase în șase săptămâni, persoanele care au adoptat acest obicei trebuie să pășească pragul saloanelor de înfrumusețare. Pentru cei care duc lipsă de timp, dar și de bani, specialiștii vin cu vești bune.

Pastilele pentru leucemie, utilizate în scopuri estetice

Oamenii de știință vor scoate în curând pe piață o pastilă care va preveni apariția părului alb/gri un timp cât mai îndelungat. „Pastilele marca Gleevec, utilizate în prezent în tratarea leucemiei, ar putea fi îmbunătățite și folosite în scopuri estetice. E o chestiune ce ține de genă, de ADN, dar sper ca invenția noastră să se concretizeze curând. Apoi, pe lângă această descoperire mai avem și o altă veste bună. Femeile ar putea avea o modalitate mai bună de colorare a părului, ce va putea fi folosită la domiciliu. E vorba despre un colorant sensibil la căldură, care, după ce se aplică pe păr, va fi activat de un foehn sau de un fier de călcat”, potrivit lui Brian M. Kinney, profesor asistent clinic de chirurgie plastică la Universitatea din California, Los Angeles. Potrivit allure.com, vopseaua se aplică o singură dată, dar, pentru o perioadă mai lungă, culoarea își recapătă intensitatea ori de câte ori vine în contact cu o sursă de căldură.

PONT. În viitorul apropiat puteți spune adio și procedurilor dureroase de îndepărtare a pilozității. Acestea vor fi înlocuite cu un laser-minune, care va ucide foliculii de păr până la eliminarea permanentă.