Main menu

header

555 4 2de Gabriela Militaru

În timp ce în Statele Unite ale Americii cercetările în domeniul medicinei estetice au dus la descoperiri revoluționare menite să le ajute pe femei să-și păstreze tenul tânăr în ciuda înaintării în vârstă, Europa se poate considera codașă la acest capitol. Un exemplu în acest sens este folosirea vitaminei C în tratamentele faciale. Peste Ocean, această găselniță a medicinei este folosită cu mare succes și, după multă vreme, a venit momentul să aflăm și noi că vitamina C nu se folosește doar în tratarea răcelilor, ci dă rezultate miraculoase și pentru piele.

Remediază principalele probleme ale tenului

Cercetările din domeniul medicinei estetice au demonstrat că vitaminca C este necesară pentru sinteza colagenului, care are grijă de fermitatea pielii. Vitamina C are efect antiîmbătrânire, acționând în sensul corectării defectelor structurale și funcționale ale pielii. Specialiștii sunt de părere că cea mai bună modalitate pentru a asimila vitamina C nu este consumul de fructe care o conțin, ci contactul direct al acesteia cu pielea. Pentru a evita totuși o iritație, medicii dermatologi au inventat un produs pe bază de vitamina C, care este atât de simplu de făcut, încât este foarte practic să fie preparat în casă. Produsul este o adevărată comoară pentru organism atât din punct de vedere al sănătăţii, cât și al frumuseţii pielii. Este antioxidant, conferă un plus de strălucire epidermei, stimulează secreția de colagen și constituie un remediu natural pentru pigmentare.

Necesită ingrediente necostisitoare

Pentru a obține serul pe bază de vitamina C este nevoie de câteva ingrediente necostisitoare, care se găsesc în orice farmacie. Pentru o doză care poate fi folosită timp de aproximativ zece zile este nevoie de următoarele ingrediente: 1 linguriță cu acid ascorbic pudră, 3 lingurițe cu apă distilată, 1 linguriță cu glicerină, 1/4 linguriță cu vitamina E, 1 sticlă de geam închisă la culoare.

Modul de preparare este, de asemenea, foarte ușor: într-un bol se amestecă acidul ascorbic cu apa distilată. Procesul de amestec durează între 30 și 60 de minute, pentru ca întreaga compoziție să fie omogenă. Atenție! Apa nu trebuie încălzită, pentru că astfel se distruge vitamina C. Apoi se adaugă glicerina și vitamina E. Aceasta din urmă acționează ca un antioxidant și stabilizator. Când preparatul este gata trebuie pus la păstrare în sticla colorată. Serul se folosește dimineața pe fața proaspăt spălată. Se aplică serul și se lasă să acționeze între 20 și 40 de minute, apoi se spală fața cu apă din abundență. Pentru că vitamina C își păstrează acțiunea asupra pielii timp de două zile, nu este necesar să repetați procedeul mai des de trei ori pe săptămână.

Elimină acneea

Beneficiile vitaminei C asupra pielii sunt: antioxidant (luptă cu radicalii liberi care cauzează îmbătrânirea pielii); crește rezistența pielii la acțiunea razelor de soare; reduce petele cauzate de depigmentarea pielii și acneea; închide porii și previne apariția ridurilor.

Atentie

  • Preparatul se păstrează la loc întunecat și răcoros
  • Femeile cu ten gras pot reduce cantitatea de glicerină
  • Preparatul nu se folosește mai mult de o săptămână, pentru că oxidează și este ineficient
  • Este absolut necesar ca produsul să fie folosit în mod regulat (o dată la două sau la trei zile), în caz contrar radicalii liberi pot dăuna mai mult tenului