Main menu

header

556 4 1de Gabriela Militaru

Vă place sucul de fructe sau de legume? Folosiți măști faciale? Cu siguranță veți răspunde cu DA la cele două întrebări. Ei bine, s-a inventat storcătorul care transformă orice fruct sau legumă într-o mască facială hidratantă, ușor de preparat acasă.

Are o textură mai groasă decât cele obișnuite

Gadgetul inventat de coreeni funcționează asemeni unui storcător de fructe normal. Pe lângă fructe sau legume, se adaugă o tabletă și apă și, în numai cinci minute, masca este gata. Tableta-minune conține agenți de îngroșare naturali precum konjac (o rădăcină comestibilă a unui arbore asiatic cu același nume), alge marine și agar agar (gelifiant natural, vegetal organic, fără gust sau miros, ideal în curele de slăbire). Partea și mai interesantă este că rețeta pentru masca facială este atât de flexibilă, încât, în loc de apă, puteți adăuga lapte (de castravete, de exemplu) și orice serum facial doriți să adăugați în compoziție.

Și asta nu este tot! Masca rezultată are o textură mai groasă decât măștile obișnuite, ea devenind din ce în ce mai subțire odată aplicată pe față. Atunci când sunt îndepărtate de pe ten, cele câteva rămășițe ale măștii pot fi dizolvate în apa care mai apoi pusă, într-o sticluță cu pulverizator, se poate transforma într-un foarte bun revigorant facial, ce poate fi folosit pe tot parcursul zilei.

Ușor de întrebuinţat de toate femeile

Pentru persoanele care consideră că nu se pot descurca prea repede cu noul produs, storcătorul vine la pachet cu un ghid de instrucțiuni, dar și cu un fel de carte de rețete pentru măști cât mai variate, astfel încât fiecare femeie cu orice fel de ten să se poată folosi cât mai bine de absolut toate fructele și legumele pe care le are în casă pentru a avea o piele îngrijită. În plus, cartea cu rețete de măști le învață pe femei despre ABC-ul tipurilor de ten sau despre nivelul de pH al pielii, ceea ce este foarte important de știut în alegerea fructelor. Se cunoaște faptul că unele fructe și legume sunt foarte acide, și de aceea acestea nu pot fi utilizate pe față. Singurul dezavantaj al acestui aparat este că încă se află în stadiul de testare, urmând ca în viitoarele luni să fie scos pe piață.

PONT. Rădăcina de konjac aproape că nu are calorii și absoarbe până la de 100 de ori greutatea sa în apă.

Fragii elimină pistruii

Până când storcătorul special realizat pentru a face măști faciale va fi disponibil, ar fi util ca femeile să știe câte ceva despre ingredientele (fructe și legume) pe care le pot folosi și care sunt efectele utilizării acestora asupra tenului:

  • castravetele este folosit în special pentru curățarea și catifelarea tenului gras cu porii dilatați. El este, de asemenea, folosit cu rezultate excelente în estomparea ridurilor și a pistruilor;
  • morcovul este ideal pentru a reîmprospăta tenul sensibil, palid sau obosit și pentru a atenua petele cauzate de trecerea timpului;
  • roșia este benefică pentru toate tipurile de ten și luptă, în special, cu punctele negre;
  • fragii ajută la tonifiera pielii uscate și la decolorarea pistruilor;
  • banana are acțiune tonică și emolientă pentru toate tipurile de ten;
  • pepenele galben are calități hidratante, fiind bun în cazul tenului deshidratat, lipsit de strălucire;
  • mărul este folosit în cazul tenurilor cu acnee sau eczemă, dar și pentru estomparea cearcănelor;
  • caisa este tonifiantă pentru tenul normal, gras, cu puncte negre sau cu tendință la acnee.

Storcătorul pentru măști faciale a fost prezentat pentru prima oară în cadrul târgului Beauty Expo Korea, care a avut loc anul acesta la 15 octombrie