Main menu

header

557 5 1de Andreea Radu

Ne apropiem cu paşi repezi de cea mai aşteptată noapte din an, iar alegerea ţinutei perfecte devine principala noastră preocupare. Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, Carla Modrişan, designer cu studii la Paris şi la Londra, dar şi stilist vestimentar, ne oferă câteva sfaturi de care e bine să ţinem cont în alegerea ţinutei.

„Trebuie să ţineţi cont de tipul siluetei şi de locul petrecerii”

557 5 2Ne dorim să fim cât mai spectaculoase şi să ne punem feminitatea în valoare, însă, acaparate de multitudinea de modele lansate, misiunea noastră devine din ce în ce mai dificilă. „Sfaturile mele legate de acest aspect sunt menite să vă uşureze paşii către alegerea outfit-ului potrivit, care să ne facă să ne simţim speciale în noaptea dintre ani. Rochia rămâne cea mai inspirată alegere când vine vorba despre Revelion, este necesar să ţinem cont de două aspecte atunci când o alegem, şi anume, tipul siluetei şi locul unde alegem să petrecem. O rochie roşie va fi întotdeauna o apariţie spectaculoasă pentru acest tip de eveniment. Puteţi opta pentru un model simplu, dintr-un material precum catifeaua, mătasea sau taftaua, pe care îl puteţi pune în valoare prin bijuterii masive, accesorii deosebite sau pantofi în nuanţe de auriu sau argintiu”, ne recomandă designerul Carla Modrişan.

„Cea din dantelă este o alegere rafinată şi de bun gust”

Stilista ne îndrumă şi către dantela elegantă şi în tendinţe, menită să aducă un plus de feminitate. „Dacă «simplu» nu vă caracterizează, noaptea dintre ani este un moment propice să vă înfăţişaţi altfel decât obişnuiţi. Rochiile din dantelă sunt o alegere rafinată şi de bun gust, puteţi alege un model în totalitate din dantelă, astfel că nu veţi mai avea nevoie de alte accesorii sau puteţi înclina către un model cu imprimeuri florale, un trend ascendent în acest sezon. Indiferent că imprimeul este din dantelă, pe brocart sau numai aplicat pe material, va fi o alegere feminină şi de actualitate. Mizaţi pe materiale delicate, mătasea sau voalul în degrade, care reprezintă o noutate, dantelele 3D sau brodate vor oferi o dimensiune provocatoare ţinutei dumneavoastră”, ne-a mai spus Carla Modrişan.

„Sfatul meu este să fiţi mai îndrăzneţe”

557 5 3Rochia neagră este nelipsită din orice garderobă şi tindem să o alegem de fiecare dată când nu vrem să dăm greş. Totuşi, specialiştii în domeniu ne sfătuiesc să îndrăznim mai ales pentru noaptea de Revelion, când orice femeie îşi doreşte să fie admirată şi să strălucească. „Tindem să purtăm mai tot timpul culoarea negru, pentru că ne este mai comod din multe puncte de vedere. Sfatul meu este să fiţi mai îndrăzneţe în acest moment şi să vă îndreptaţi atenţia către culori tari precum marsala, bleumarin, auriu, argintiu sau, de ce nu, contraste. Dacă deja aţi ales rochia şi modelul este unul simplu negru, atunci completaţi ţinuta cu accesorii aurii sau argintii, adăugaţi accente roşii din dantelă, blană sau franjuri şi veţi avea parte de o transformare completă. Lăsaţi-vă ghidată de inventivitate, căutaţi personaje care au tipul dumneavoastră de siluetă şi încercaţi să observaţi ce obişnuiesc să poarte, consultaţi reviste de actualitate şi tendinţele pentru sezonul în curs, îndrăzniţi să fiţi altfel decât până acum. Dacă toate acestea vi se par o sarcină grea, vă îndrum către «Biroul meu de Stil», un loc unde vom învăţa împreună când, ce şi cum este bine să purtăm, cum să ne creăm propriul stil în funcţie de caracteristicile fizice şi de personalitate, cum ne alegem hainele în culori şi modele potrivite pentru tipul nostru de siluetă şi, mai important, cum să cheltuim banii cu spor”, e de părere designerul şi stilistul vestimentar.

„Biroul meu de Stil”, un loc unde învăţaţi când, ce şi cum este bine să purtaţi

557 5 4Deşi are numai 23 de ani, Carla Modrişan a urmat cursuri de croitorie, design vestimentar şi imagine personală atât în România, cât şi la Paris şi la Londra, iar de doi ani realizează creaţii vestimentare pentru propriul butic din oraşul natal, Ploieşti. De curând, ea şi-a creat şi primul birou de stil şi imagine personal, fiind unic în aria sa de activitate şi în ţara noastră. „Nu voi fi un simplu consilier vestimentar care vă va ghida în alegerile dumneavoastră vestimentare, ci voi împărtăşi din cunoştinţele mele în domeniu cu fiecare persoană care va trece pragul acestui birou. De obicei, un consilier vestimentar vă învaţă cum să vă alegeţi piesele şi combinaţiile vestimentare în funcţie de diverse aspecte, însă eu nu îmi doresc să fac decât atât, ci vreau să învăţ pe fiecare în parte secretele din spatele fiecărei afirmaţii pe care o vom dezbate, secrete de stil şi principii după care trebuie să ne ghidăm, cum să vă conturaţi propriul stil, care trebuie să fie original şi în armonie cu trăsăturile dumneavoastră fizice, dar şi cu personalitatea. Am ales să creez primul birou de stil; un loc unde femeile să capete experienţă în domeniul fashion, să fie iniţiate în alegerile potrivite în funcţie de aspectul, trăsăturile şi personalitatea fiecăreia. În cadrul unui birou de stil, consultantul vestimentar va fi «profesorul» dumneavoastră în materie de modă. Acest serviciu este dedicat tuturor femeilor care fie nu au timpul necesar să colinde prin magazine în căutarea unei ţinute pentru diferite momente din viaţa lor, fie nu este un domeniu în care excelează, şi paşii lor necesită asistenţă către alegerile potrivite, asta înainte să fi cheltuit deja toţi banii dedicaţi sesiunii de shopping.

Costul unei şedinţe de consiliere vestimentară în cadrul unui modul este de 250 de lei