Main menu

header

565 4 4de Gabriela Niculescu

Toate femeile care nu au fost înzestrate de Mama Natură cu buze voluptoase îşi doresc să le mărească într-un fel. Dacă s-ar putea obţine efectul de volum fără durere, fără injecţii şi mai ieftin decât costul unei intervenţii estetice, ar fi perfect. Ei bine, există o astfel de soluţie sub forma gloss-ului cu efect de volum.

Măresc cu până la 40%

În ultimii ani, pe piaţa cosmeticelor au apărut o mulţime de gloss-uri, ba chiar şi rujuri, cu efect de mărire a buzelor. Acesta poate fi obţinut datorită substanţelor conţinute care fie stimulează circulaţia sangvină la nivelul buzelor, fie îmbunătăţesc producţia de colagen. Gloss-ul pentru buze pline şi voluptoase promite, în mod realist, o mărire a acestora cu până la 40%. Pe lângă volum, aceste gloss-uri oferă strălucire şi o culoare vibrantă ce durează.

Acidul hialuronic hidratează

Unele dintre ele conţin colagen şi acid hialuronic care protejează împotriva efectelor nocive şi oferă elasticitate şi hidratare pielii buzelor. Sferele de acid hialuronic se aşează pe cutele buzelor şi pătrund în epidermă. Odată ajunse la acest nivel, ele absorb apă, apă pe care o pierdem în mod natural prin transpiraţia de la nivelul pielii. Sferele se dilată astfel, iar această creştere a volumului lor face ca pielea să se întindă, iar imperfecţiunile să dispară. Un alt efect al acestor substanţe este acela de hidratare ce se produce pe măsură ce eliberează apa pe care o absorb iniţial.

Alte gloss-uri conţin o peptidă specială ce îmbunătățeşte sinteza de colagen, ducând la efectul de mărire. Unele conţin mentol, camfor sau capsaicină, substanţă regăsită în ardeiul iute, toate aceste făcând buzele să se dilate printr-o uşoară senzaţie de arsură. Acizii humici sunt un alt ingredient conţinut de aceste produse cosmetice. Reprezintă stimulente biogene unice de creștere a nivelului de colagen, măresc volumul și au efect antialergic.

Pont. Substanţele conţinute de aceste gloss-uri stimulează circulaţia sangvină şi producţia de colagen.