Main menu

header

567 4 2de Gabriela Militaru

Spălatul părului poate fi o corvoadă pentru acele femei care nu reușesc niciodată să găsească gama potrivită care să le asigure un păr frumos și mătăsos. De curând însă a apărut o rețetă care revoluționează totul în materie de produse de îngrijire a părului. Și nu, nu este scump deloc. Ba mai mult, se poate face acasă în doar câteva minute.

Ghidul rețetelor utile, un accesoriu obligatoriu pentru casă

De când a apărut pe piață, în 2011, revista „Wilder Quarterly” a reușit să își încurajeze cititorii să nu se lase atât de mult vrăjiți de magia noii tehnologii, ci să încerce să înțeleagă natura, experimentând-o. De curând, fondatoarea revistei, Celestine Maddy, şi redactorul-șef al acesteia, Abbye Churchill, au scos pe piață o carte, „A Wilder Life” („O viață mai sălbatică”). Cartea se vrea un soi de ghid care cuprinde tot felul de rețete naturiste pe care femeile le pot încerca acasă și care dau rezultate miraculoase, de la sfaturi cu privire la grădinărit, la cele legate de produse de înfrumusețare. Rețete de parfumuri personalizate, balsam de gălbenele pentru pielea uscată sau tinctură pe bază de plante pentru durerile de cap, toate se regăsesc în acest manual. „Este esențial să ne gândim la ce aducem în contact cu corpul nostru”, este de părere Churchill, care are și o linie de produse organice.

Conferă volum şi regenerează

Una dintre cele mai interesante și utile rețete din cartea celor două jurnaliste este cea care le învață pe femei cum să-și prepare propriul șampon pudră. Oricât ar suna de ciudat pentru cei obișnuiți ca șamponul să fie o soluție lichidă, se pare că pudra conferă părului volum, îl regenerează și îi dă un parfum plăcut. Iată de ce aveți nevoie pentru a vă prepara propriul șampon acasă: trei lingurițe cu făină de arorut (care are multe calități curative pentru piele și care se găsește la plafar), două lingurițe cu amidon de tapioca (bogat în acid folic), 1 linguriță cu argilă pulbere, 25 de picături de ulei esențial. Modul de preparare al șamponului este foarte simplu. Arorutul, tapioca şi argila se amestecă într-un bol de sticlă. Peste mixtura de pudră se toarnă încet uleiul esențial, amestecând continuu, și presărându-l pe toată suprafața bolului și nu doar într-un singur loc. Pudra va absorbi uleiul, așa că amestecați până ce rezultă o compoziție cu o textură consistentă. Acoperiți mixtura cu un prosop și lăsați amestecul să se omogenizeze peste noapte. A doua zi depozitați amestecul într-un recipient mic, etanș. De fiecare dată când doriți să vă spălați părul, nu trebuie decât să presărați compoziția pe părul uscat, să masați pielea capului și apoi să clătiți din abundență cu apă.

Alte reţete

Pentru a avea tot timpul un păr sănătos puteți alterna modalitățile naturale de curățare a părului. Iată ce alte rețete puteți încerca atunci când doriți să luați o pauză de la folosirea șamponului uscat pe bază de arorut, tapioca și argilă:

  1. Combinați o lingură cu bicarbonat de sodiu cu apă. Astfel obțineți o pastă cu care vă puteți spăla, de asemenea, pe cap. Clătiți apoi cu oțet de mere îndoit cu apă pentru a obține un scalp și un păr imaculate;
  2. Amestecați două linguri cu cacao pudră cu aceeași cantitate de amidon din porumb și un praf de chimen pentru a vă prepara o altă variantă de șampon solid.

SFAT. Regula de aur pentru îngrijirea părului: nu vă uscați podoaba capilară cu aer prea fierbinte și nu apropiați foehnul prea mult de păr.

Nu vă spălaţi părul mai des de două ori pe săptămână!