Main menu

header

581 4 1de Raluca Grințescu

Nu numai femeile au grijă de frumusețea lor, dar şi bărbaţii, fapt demonstrat de o gamă largă de produse şi de tratamente faciale dedicate lor nu numai în farmacii şi parfumerii, dar, de asemenea, şi în centre estetice. În prezent, bărbaţii au ajuns să dedice îngrijirii personale 83 de minute, faţă de doar 79 de minute, cât stau femeile zilnic în faţa oglinzii. Iar 34% dintre bărbaţi spun că nu văd de ce ar fi o problemă faptul că petrec în faţa oglinzii mai mult timp decât femeile, relatează „Daily Mail”.

Mai tonică, dar predispusă deshidratării

Epiderma bărbaţilor este mai groasă decât cea feminină şi, prin urmare, deşi aparent este mai tonică, mai elastică şi mai rezistentă la agresivitatea agenţilor externi (smogul şi variaţiile climatice), este, de fapt, mai grasă şi mai uşor predispusă deshidratării. O altă problemă tipică pielii masculine este culoarea într-o tonalitate de gri şi tendinţa de a îmbătrâni mai repede. De aceea, pentru a preveni îmbătrânirea prematură şi o creştere progresivă în sensibilitate, pielea de pe faţa masculină are nevoie de o atenţie constantă. Deosebit de eficiente sunt tratamentele de înfrumuseţare DIY, bazate pe remedii naturale, care se pregătesc la domiciliu. Dar pentru a beneficia, într-adevăr, de proprietăţile măştilor, este mai bine să se facă întâi un duș (pentru deschiderea porilor), să se curețe faţa, să se exfolieze şi abia apoi să se aplice masca.

Curăţarea tenului

Primul pas în rutina de îngrijire a tenului este spălarea feței de două ori pe zi, atât dimineaţa, cât şi seara. Alegeți un produs specific tipului dumneavoastră de ten, fiind atenţi la ingredientele pe care acesta le conţine. În compoziţia sa nu trebuie să fie siliconi (terminaţia în - ONE, ca de exemplu: Dimethicone, Amodimethicone etc.), parabeni şi derivați din petrol (Petrolatum, Mineral Oil, Parafinum Liquidum).

Pastă abrazivă pentru faţă

Mulţi bărbaţi trec cu vederea necesitatea de a exfolia pielea. Prin peeling se îndepărtează celulele moarte, sebumul şi murdăria. Un ingredient foarte simplu, care este la îndemâna oricui, este bicarbonatul de sodiu. Pentru a obţine acest exfoliant, amestecați două linguri cu bicarbonat de sodiu cu câteva picături de apă, până se creează o pastă. Masați delicat, pentru câteva minute, această pastă abrazivă. Acum, pielea este pregătită pentru a absorbi în profunzime toate proprietăţile măştii. Exfolierea se face o dată sau de două ori pe săptămână.

Pentru tenurile mixte şi grase

Ingrediente: castravete (cu tot cu coajă), 2 linguri cu miere. Castravetele este ingredientul cel mai bun pentru a elimina celulele moarte şi sebumul de pe piele, de asemenea, va hidrata pielea.

Mod de preparare: se mixează castravetele împreună cu mierea. Dacă nu aveţi blender, daţi pe răzătoare castravetele şi apoi amestecaţi cu mierea. Se aplică pe faţă şi pe gât şi se lasă 10-15 minute. Între timp puteţi să vă relaxaţi cu două felii de castravete pe ochi, care vă vor reduce cearcănele şi vor ajuta la dezumflarea ochilor. Clătiţi cu apă rece.

Mască antirid

Ingrediente: 1 măr și 4 linguri cu smântână grasă.

Mod de preparare: se elimină nucleul mărului şi se pasează până se obţine un piure. Se amestecă bine cu smântâna. Pasta astfel obţinută va fi aplicată pe faţă şi păstrată pentru aproximativ 20 de minute. Se clăteşte bine faţa cu apă caldă.

Mască hidratantă

Ingrediente: 1 pară și 2 linguri cu iaurt natural.

Mod de preparare: ca şi la masca din măr, se elimină centrul perii şi se pasează împreună cu iaurtul până se obţine un amestec omogen. Se aplică pe faţă şi se păstrează aproximativ 15-20 de minute. Se clăteşte cu apă caldă.

Mască anticuperoză

Ingrediente: 10 căpşuni și 15 picături de tinctură de gălbenele.

Mod de preparare: luați căpşunile şi puneți-le în blender cu picăturile de tinctură de gălbenele şi mixați-le până devin o pastă. Aplicați pe faţă timp de 20 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă.

Pentru ten uscat sau normal

Ingrediente: 1 banană coaptă, 2 linguri cu iaurt natural și 1 lingură cu miere.

Mod de preparare: după ce ați transformat banana într-o compoziţie omogenă, amestecați şi celelalte ingrediente. Aplicați amestecul obţinut pe faţă şi pe gât. Lăsați să acţioneze 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduţă.

Mască purificantă şi astringentă

Ingrediente: 10 boabe de struguri.

Mod de preparare: boabele de struguri se spală bine, apoi se zdrobesc cu o furculiţă. Se aplică amestecul obţinut pe faţă şi pe gât şi se lasă 25 de minute. Se spală uşor cu apă caldă. Veţi avea o piele pură şi proaspătă.

Aceste măşti fac minuni pentru o varietate de probleme, cum ar fi: hidratarea tenului uscat, atenuarea sebumului în cazul tenului gras şi mixt, calmarea roşeţii în cazul tenurilor cuperozice sau prevenirea apariţiilor de riduri

Sfaturi utile

1. Utilizaţi masca naturală cu moderaţie, o dată sau de două ori pe săptămână;

2. Aplicaţi o cremă hidratantă după terminarea tratamentului;

3. Evitaţi întotdeauna zona din jurul ochilor (este prea delicată pentru măşti), şi zona din jurul buzelor;

4. Nu aplicaţi masca înainte de un eveniment important - aceasta poate provoca pielii, temporar, înroşiri sau pete;

5. Aplicaţi masca folosind un penson cu fire moi;

6. Aplicaţi un strat gros;

7. Respectaţi timpul de acţionare;

8. Nu uitaţi să aplicaţi masca şi pe gât.