Main menu

header

582 4 1de Gabriela Niculescu

Când trecerea anilor, nașterea, stilul de viață neechilibrat ori se- dentar își spun cuvântul, abdomenul este zona cel mai des afectată. Dacă nu vă este teamă de intervenţiile chirurgicale, dar totuşi nu doriţi să interveniţi într-un mod complex asupra corpului dumneavoastră, miniabdominoplastia este soluția. Această procedură îmbunătățeşte aspectul fizic și vă conferă un abdomen estetic, fără excese de grăsime. Detalii despre intervenţie şi despre recuperare ne-a oferit chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos (medalion).

„Operația se realizează la nivel subombilical”

Timpul devine inamicul nostru constant, iar atunci când nu găsim nici resurse pentru a face sport putem apela la metode chirurgicale pentru redobândirea fermităţii corpului. „Pentru cei care își doresc un abdomen plat, fără depozite de grăsime, cu aspect tânăr, obținut printr-o metodă mai puțin invazivă, există varianta miniabdominoplastiei. Această operație se poate realiza pentru paciente cu exces tegumentar și adipos numai la nivel subombilical”, ne-a spus chirurgul estetician.

„Este posibilă întărirea musculaturii abdominale”

582 4 2Poate vă întrebaţi cu ce diferă această procedură de abdominoplastia clasică. Doctor Silvia Stănculescu-Vasalos ne-a lămurit şi acest aspect: „O diferență esențială între abdominoplastie și miniabdominoplastie este faptul că incizia orizontală necesară este mai scurtă decât la abdominoplastia completă și nu necesită tăiere în jurul ombilicului. Și în acest procedeu este posibilă întărirea musculaturii abdominale prin sutura tecii mușchilor drepți abdominali, iar pentru eventualele depozite adipoase supraombilicale se poate face și liposucție în același timp operator.”

„Are o perioadă de recuperare mai mică“

Pacienții care aleg să facă o operație de miniabdominoplastie vor avea nevoie de burtieră medicală în perioada de recuperare, ce poate dura aproximativ două, trei săptămâni. „Această procedură are o perioadă de recuperare mai mică decât abdominoplastia completă, suturile putând fi îndepărtate după câteva săptămâni. Întoarcerea la activitățile zilnice se poate face după una-trei săptămâni, iar la cele fizice ușoare, după două, trei zile. În decurs de o lună, corpul va fi suficient de refăcut pentru a practica activități fizice intense”, ne-a explicat specialista.