Main menu

header

583 5 1de Gabriela Niculescu

Dintotdeauna, femeile cu părul drept şi l-au dorit ondulat, iar cele cu păr creţ au visat la cel drept. Tehnologia ne-a ajutat de-a lungul timpului cu diverse aparate, plăci de întins sau ondulatoare, însă rezultatele se obţin cu mult efort, consum de timp şi se menţin pe termen scurt. Ca alternativă există permanentul, procedeu care încreţeşte părul pentru o perioadă mai lungă, dar cu preţul degradării ireversibile. Ei bine, acum aveţi la dispoziţie o variantă ce nu doar că nu afectează părul, ba chiar îl hrăneşte cu uleiuri naturale în timpul procesului de ondulare. Digital Curl se numeşte tratamentul care vă conferă un păr buclat aşa cum vi l-aţi dorit dacă sunteţi posesoarele unei podoabe capilare drepte. Un alt avantaj al acestui tratament este că, având rezultate naturale pentru trei până la şase luni, puteţi adopta o varietate de tipuri de coafuri. Aurelia Dumitru (medalion), director general GWS Organic Beauty Center, ne-a explicat în ce constă procedura.

„Mai multe bucle după uscarea părului”

583 5 2Digital Curl repară firul de păr şi în acelaşi timp îi conferă densificare vizibilă, volum, flexibilitate şi ondulare. „Frumuseţea nu înseamnă a ne pune în pericol sănătatea. Acum, industria cosmetică organică protectivă ne permite să nu mai facem sacrificii atunci când ne dorim un aspect îngrijit. Adevărata frumuseţe este doar cea naturală, de aceea am creat noul concept de abordare protectivă a îngrijirii, inclusiv pentru uz profesional, cu produse la cel mai înalt nivel de calitate, certificate cu Ecocert şi USDA Organic, standardele de referinţă în garanţia calităţii. Alternativele protective de înfrumuseţare, cu impact favorabil asupra sănătăţii noastre şi ecosustenabile reprezintă viitorul în industria frumuseţii”, susţine Aurelia Dumitru.

Digital Curl este un serviciu unic pentru structurarea şi crearea buclelor, reprezentând un proces inovativ, ce modifică structura internă a părului. Acţiunea sa reface forma, precum şi strălucirea şi supleţea părului. „Principala diferenţă între Digital Curl şi un sistem de permanent clasic constă în forma şi textura buclelor. Un permanent clasic evidenţiază buclele atunci când părul este ud, iar efectul dispare după uscare. Metoda protectivă oferă rezultatul opus, adică mai multe bucle după uscarea părului. Şi, mai important, părul este bine tratat şi textura sa este îmbunătăţită. Toate formele sunt posibile, întrucât dumneavoastră alegeţi ondulaţiile sau buclele pe care vi le doriţi. Avantajele procedurii sunt multiple: beneficiaţi de un efect natural şi strălucitor pentru trei până la şase luni, de un păr îngrijit şi în continuă mişcare şi de posibilitatea de a vă schimba mereu coafura cu uşurinţă. În plus, tratamentul are efect chiar şi pe părul decolorat”, ne-a spus specialista.

„Se elasticizează, apoi se pune pe bigudiurile speciale”

583 5 3Procedura are două etape, iar produsele folosite sunt diferite pentru părul natural faţă de cele pentru păr vopsit, deoarece părul natural cedează mai greu. „Se începe cu şamponarea, apoi se aplică un tratament pentru elasticizarea părului, tratament ce poate dura până la 20 de minute, în funcţie de tipul de păr. Pentru a observa când firul este elasticizat suficient se rulează pe deget, iar când i se dă drumul, dacă se întinde unul, doi centimetri, tratamentul trebuie încheiat. După aceea se spală părul doar cu apă, se pun bigudiurile speciale la aparat şi se rulează părul umed pe ele, apoi se setează timpii necesari (10, 15, 20 de minute) şi temperatura optimă pentru ondulare. La terminarea minutelor setate se deconectează aparatul, se pulverizează neutralizator peste părul prins în bigudiuri şi se aşteaptă vreme de zece minute. Acesta se limpezeşte după scoaterea bigudiurilor, se aplică o mască pe lungimea părului, se clăteşte şi aceasta după acţionare, apoi se foloseşte difuzorul pentru uscarea părului. La final, se pulverizează soluţia de styling. Întreaga procedură durează între două ore, pentru un păr de lungime medie, şi trei ore, pentru unul lung. Părul va avea onduleuri ce par naturale, sub formă de valuri, nu va fi creţ, precum la procedura de permanent clasic, asta deoarece la ondularea digitală se folosesc substanţe care doar elasticizează cuticulele firelor de păr, nu le rup precum cele chimice folosite în cazul permanentului, care le şi deteriorează definitiv. Părul astfel ondulat se menţine între trei şi şase luni, în funcţie de tip”, a declarat Aurelia Dumitru.

Netezeşte zonele aspre sau deteriorate

583 5 4Sinergia uleiurilor naturale ajută la restabilirea strălucirii şi la obţinerea unei ondulări permanente, cu un aspect foarte natural. În mod special, oferă catifelare maximă părului, netezind zonele aspre sau deteriorate. Formula extrem de nutritivă ce conţine colagen, cheratină şi ulei de nurcă se coordonează cu ingredientele active din soluţia permanent şi pătrund în mod eficient şi puternic în păr, împiedicând umflarea excesivă a acestuia atât în cazul părului creţ, cât şi în cazul celui mai dificil, pentru a asigura o dezvoltare armonioasă şi rapidă a procesului. Derivaţii din lanolină protejează părul de agresiunea cauzată de căldură, iar derivaţii din aminoacizi combinaţi cu aminoacizii existenţi în păr păstrează integritatea firului de păr în timp ce creează onduleuri disciplinate, care îşi păstrează mişcarea. Digital Curl conferă elasticitate şi un aspect sănătos onduleurilor, datorită polimerilor de calitate ai colagenului, care umplu structura firului de păr. Complexul din uleiuri naturale oferă vitalitate părului, creând un aspect ondulat frumos.

„La ondularea digitală se folosesc substanţe care doar elasticizează cuticulele firelor de păr, nu le rup precum cele chimice folosite în cazul permanentului, care le şi deteriorează definitiv“

Untul de shea, uleiurile de jojoba şi de Macadamia protejează

Printre ingredientele naturale din Digital Curl se regăsesc: untul de shea - ce conţine antioxidanţi, cum ar fi vitaminele A şi E, precum şi catechine. Vitaminele A şi E protejează celulele de radicalii liberi şi de deteriorarea provocată de mediul înconjurător. Esterii acidului cinamic din grăsimea untului de shea ajută la prevenirea deteriorării cauzate de radiaţiile ultraviolete; migdalele dulci - ce ajută la echilibrarea nivelului de hidratare din piele - fiind astfel un agent hidratant excepţional, potrivit tuturor tipurilor de păr; uleiul de jojoba - folosit pentru a stimula creşterea părului. Este un fapt cunoscut că părul secretă sebum, un ulei natural, pentru a-şi păstra hidratarea. Câteodată, glandele pot secreta mai mult sebum, acest lucru putând bloca foliculii, rezultând deteriorarea părului şi căderea acestuia; uleiul de Macadamia - ce ajută la prevenirea ruperii părului, prin penetrarea scalpului şi a foliculilor - îmbunătăţind forţa şi elasticitatea părului.