Main menu

header

591 4 2de Carmen Ciripoiu

Care este secretul frumuseții rusoaicelor, al căror ten impecabil e renumit în întreaga lume? Un banal aliment consumat la fiecare pas… cartoful. Bogat în microelemente, vitamina C și amidon, acesta oferă posibilitatea de a întineri pielea cu cheltuieli minime, dar cu rezultate maxime.

Piureul de fasole, un antirid de excepție

O mască ce luminează tenul se obține amestecând o lingură cu piure de cartofi cu o lingură cu brânză de vaci sau cu lapte prins, o linguriță cu ulei de măsline și glicerină. În caz că masca este prea subțire se adaugă puțină făină de orez. Preparatul se încălzește pe baie de aburi și se întinde pe fața umezită în prealabil, pe gât și pe decolteu și se păstrează 20 de minute, apoi se spală cu apă caldă, urmată de apă rece. Pentru un efect maxim, procedeul se face o dată la trei zile, timp de șase săptămâni. Amestecul obținut dintr-o lingură cu cartofi, una cu piure de fasole și o lingură cu lapte cald este un remediu antirid folosit de rusoaice din cele mai vechi timpuri. Masca se întinde pe față cât se poate de fierbinte, se acoperă cu un prosop și se lasă să acționeze un sfert de oră. Ulterior se curăță fața cu un șervețel înmuiat în lapte cald, apoi se clătește cu apă fiartă și răcită. La final, fața se unge cu o cremă hidratantă.

Cartof fiert pentru pungile de sub ochi

Când frumoasele rusoaice au probleme cu pungile de sub ochi fierb urgent un cartof, îl taie pe lung, îl răcesc și îl aplică timp de 30 de minute, după care zona dimprejurul ochilor se masează cu un cubuleţ de gheaţă din apă minerală, ceai de muşeţel sau de flori de tei. Un alt secret al frumuseții constituie sauna rusească, binecunoscuta Banya, care, dincolo de efectele sale incredibile, constituie și o mare probă de curaj. Asta pentru că sauna se realizează în trei etape: prima constă în ședința propriu-zisă de saună cu aburi, iar cea de-a doua înseamnă un duș fierbinte. Cât privește cea de-a treia etapă, este cu adevărat cea mai dură și se referă la ieșirea doamnelor din saună direct în zăpadă, unde aleargă câteva minute. E lesne de înțeles că trecerea de la temperatura ridicată din interiorul saunei la frigul de afară face ca metabolismul organismului să se accelereze, ceea ce duce la arderea mai rapidă a grăsimilor.