Main menu

header

597 4 2de Gabriela Niculescu

Pierderile masive în greutate, peste 20 de kilograme, pot avea loc după diete drastice sau după intervenții de chirurgie bariatrică (a obezităţii). Excesul de piele din zonele operate este inestetic și creează stări de disconfort pacientelor. După un astfel de proces de intervenții bariatrice este recomandat un lifting total pentru a readuce corpul la formele inițiale. Doctor Silvia Stănculescu-Vasalos (foto), chirurg estetician la Clinica Metamorphosis Center din București, ne-a oferit mai multe detalii privitoare la această intervenţie estetică.

„Propun procedura doar după ce aţi ajuns la greutatea dorită”

Există multe persoane care îşi doresc să apeleze la o astfel de procedură, însă sunt anumite reguli. „Recomand procedura de lifting corporal total doar după ce pacientul a ajuns la greutatea dorită. În cazul în care acesta va continua să slăbească se va confrunta din nou cu apariția excesului de piele în zonele care au fost afectate de grăsime. Liftingul corporal acționează direct în zonele în care restul intervențiilor lasă urme vizibile: abdomen, coapse, brațe, sâni etc.”, spune doctor Silvia Stănculescu-Vasalos.

„Influențează psihicul și redă încrederea în sine”

597 4 3Avantajele liftingului corporal total sunt multiple, iar chirurgul estetician ni le-a detaliat: „În primul rând, liftingul corporal reface forma corpului și elimină acel exces inestetic de piele. Asta poate aduce un confort mai mare pacientului, poate îmbrăca anumite haine şi se poate afișa la plajă sau la bazinul de înot fără a avea temerile de dinaintea operațiilor bariatrice. În al doilea rând, influențează psihicul și redă încrederea în sine, conferind mai mult curaj celor care au suferit de stigmatul obezității.”

„Menținerea constantă a kilogramelor este cheia armoniei”

Este important ca aceia care apelează la aceste intervenţii să fie realişti şi să nu se aştepte ca rezultatele să fie definitive, în condiţiile unui trai dezordonat. „Acest tip de intervenție poate avea un efect permanent doar dacă persoana care apelează la el continuă cu un stil de viață sănătos și cu exerciții sportive. Practic, menținerea unei greutăți constante este cheia pentru o formă armonioasă a corpului. Indiferent de câte intervenții chirurgicale realizăm, nu vom reuși niciodată să facem un corp să rămână la un anumit stadiu dacă nu avem grijă de el și după acestea”, mai spune doctor Silvia Stănculescu-Vasalos.

Este recomandat şi după naşteri

597 4 4Operația de lifting corporal total nu este exclusiv recomandată celor care au suferit de obezitate, ci și femeilor care după nașteri au acumulat în greutate, care au rămas cu excese de piele în zona abdominală sau pe brațe. Ele pot apela la acest tip de intervenție pentru redarea formelor. Îmbătrânirea, sarcina, fluctuațiile semnificative în greutate sau factorii genetici pot contribui la slăbirea elasticității țesutului, care poate duce la lăsarea abdomenului, feselor și coapselor.

„Acest tip de intervenție poate avea un efect permanent doar dacă persoana care apelează la el continuă cu un stil de viață sănătos și cu exerciții sportive”

Se poate combina cu liposucţia

Liftingul corporal total poate include următoarele zone de intervenție: zona abdominală - la nivel local sau se poate extinde în jurul părților laterale și spate; fese - care pot fi lăsate, plate sau neuniforme; zona inghinală - care poate să se deformeze în interiorul coapselor; coapse - coapsă interior, exterior sau posterior sau circumferința coapsei. Pacientele trebuie să știe că liftingul corporal total nu este destinat eliminării excesului de grăsime, ci excesului de piele. Liposucția este singura care poate elimina depunerile de grăsime în exces în cazul în care pielea are elasticitate bună și se poate adapta în mod natural la noile contururi ale corpului. În cazul în care elasticitatea pielii este slabă, poate fi recomandată o combinație de tehnici de liposucție și lifting corporal total.