Main menu

header

638 4 1de Roxana Istudor

În ultima perioadă, cristalele au revenit în prim-planul cosmeticii, ca o reinventare a tehnicilor de înfrumusețare ale Antichității.

Tratamentele faciale pe bază de cuarţ, vedetele masajului

Frumusețea în înțelesul ei contemporan este un cumul de direcții - cosmetica trebuie să se îmbine neapărat cu tratamentele de reducere a stresului și cu metodele de inducere a stării de bine, celebrul „wellness” care este prezent în spa-urile din toată lumea. Din acest ansamblu fac parte în ultima vreme cristalele, prezente în tot ceea ce înseamnă înfrumusețare, cu componenta sănătate cu tot. De pildă, tratamentele faciale pe bază de cuarţ sunt vedetele masajului, indiferent că îl faceți acasă, la salon sau la spa. Aceste proceduri promit să reducă tensiunea de la nivelul tenului, să-l împrospăteze și să-l „vindece” și de riduri, și de pete. „Este unanim acceptat faptul că prezența acestor elemente poate genera beneficii și pentru psihic, ridicând nivelul spiritualității”, consideră Millie Kendall, cofondator al unei mari companii de profil.

Terapii create pe principiul somptuozității

638 4 2Formulele cosmetice de nenumărate feluri includ cristalele printre componente. Serumurile, loțiunile de corp, cremele purificatoare, rujurile sau lacurile de unghii conțin tot felul de cristale, de la cele mai obișnuite, cum este sarea de Himalaya, până la diamante. Deși nu există dovezi științifice în sprijinul efectelor spectaculoase pe care le-ar avea asupra pielii, trendul impune ca aceste terapii create pe principiul somptuozității să genereze o stare mentală de bine, notează „Huffington Post”. Pe de altă parte, nu se pot nega certele beneficii pentru care sunt cunoscute cristalele din cele mai vechi timpuri. De exemplu, rubinele ajută la detoxifiere, iar cuarţul înlătură pielea moartă și impuritățile, fiind folosit la măști de înfrumusețare încă din Egiptul Antic.

Pietre tămăduitoare „în luminile rampei”

Considerat un simbol al iubirii, cuarţul roz este perceput și ca o piatră vindecătoare în lumea cosmeticii. Potrivit „Vogue”, are dublu efect: cosmetic, reducând inflamațiile, și terapeutic, calmând migrenele. Safirul are, la rândul său, o componentă pe direcția creșterii încrederii în sine a persoanei, dar este folosit în industria frumuseții și ca element care poate îmbunătăți aspectul pielii gâtului și decolteului. Ametistul este, de asemenea, pe lista producătorilor de cosmetice, care consideră că are capacitatea de a curăța sângele și de a regenera celulele pielii. Nu în ultimul rând, extractul de malachit, bogat în cupru, este un antioxidant ideal din perspectiva specialiștilor în înfrumusețare, care îl recomandă pentru produsele folosite după sesiunile de expunere la soare.

„Oamenii privesc înapoi spre ritualurile străvechi, ca o reacție la consumerismul copleșitor“ (Krista Mitchell, îndrumător spiritual)