Main menu

header

de Cristina Tache

Parfumul poate spune multe despre personalitatea noastră. Unele femei aleg un produs pe care îl poartă tot timpul, indiferent de ocazie sau de sezon. Altele preferă să aibă o adevărată colecţie şi să asorteze aromele în funcţie de starea de spirit, ocazie sau ţinută. Un prim pas în alegerea parfumului potrivit este să luaţi în considerare sezonul în care vreţi să îl purtaţi. Trebuie să ştiţi însă că parfumurile reacţionează la factorii de mediu şi se comportă diferit în fiecare anotimp.

Vara, floral şi fructat

Arşiţa verii va face parfumurile să se evapore mai repede. Puteţi contracara acest inconvenient alegând un parfum delicat, cu nuanţe florale, pe care să îl aplicaţi mai des. Pentru vară sunt perfecte parfumurile florale sau cu arome citrice. Evitaţi tot ce înseamnă nuanţe grele sau prea puternice.

Iarna, arome puternice

Frigul iernii provoacă un efect invers. Parfumul se evaporă mai încet şi rezistă mai mult. Sunt potrivite arome bogate, puternice. Acelaşi parfum va rezista mult mai mult pe piele în sezonul rece decât în cel cald. Iarna este sezonul potrivit să purtaţi nuanţe lemnoase sau orientale.

Nuanţe proaspete pentru primăvară

Primăvara şi toamna sunt sezoane de tranziţie, iar parfumul dumneavoastră va reflecta acest lucru. Primăvara, natura ne înconjoară cu miresme curate, iar parfumul potrivit este cel care transmite senzaţia de proaspăt şi nou. Alegeţi arome florale sau citrice, care să exprime prospeţime şi vitalitate.

Arome de toamnă

Toamna, cele mai frumoase momente ale zilei sunt apusurile, ce te îmbie la relaxare şi meditaţie. Parfumul acestui sezon trebuie să reflecte trecerea de la zilele călduroase la gerul iernii. Potrivite sunt parfumurile cu arome dulci şi puternice.

Vanilie şi scorţişoară, la întâlniri amoroase

La birou sunt potrivite parfumurile delicate, dar sofisticate. Aromele florale şi cele fructate sunt ideale, dar aveţi grijă la intensitate.
Pentru o seară în oraş cu prietenii sau la o întâlnire cu iubitul, optaţi pentru parfumuri orientale sau lemnoase, ce vor da un plus de mister şi de seducţie ţinutei dumneavoastră. Nuanţele de bază precum vanilia sau scorţişoara sunt ideale.
Pentru momentele în care vreţi să vă relaxaţi şi căutaţi puţină linişte, alegeţi un parfum cu aromă de vanilie, care vă va calma stările de nelinişte şi emoţiile.
Ocaziile deosebite (nunţi, aniversări) „cer” un parfum cu nuanţe florale sau lemnoase, în funcţie de sezon. Aroma trebuie să fie elegantă, să se asorteze ţinutei.