Main menu

header

644 4 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Este foarte simplu să vă preparați acasă unul dintre cele mai importante elemente de îngrijire zilnică - gelul de duș. Cu câteva ingrediente simple puteți avea în fiecare zi nu doar o curățare naturală a pielii, ci și un amestec personalizat de elemente perfecte pentru stilul și preferințele dumneavoastră, care aduc o mulțime de beneficii, fără chimicale, rutinei de fiecare zi.

Mierea hidratantă

644 4 2Puteți prepara o variantă de soluție pentru curățarea corpului pe bază de miere. După cum se știe, aceasta hidratează în profunzime, lasă pielea catifelată și strălucitoare. Alături de alte câteva produse care aduc beneficii, se poate realiza cu ușurință un gel de duș perfect. Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1/4 ceșcuţă cu miere, 2 lingurițe cu ulei de migdale, 2/3 ceșcuţă cu săpun lichid de casă, 1 linguriță cu vitamina E uleioasă, 50 de picături de ulei de lavandă. Se amestecă ușor toate ingredientele într-un recipient și nu mai trebuie decât să vă bucurați de fiecare dată de hidratarea conferită de miere, de nutrienții pe care îi aduc migdalele și de antioxidanții pe care îi furnizează vitamina E. O altă formulă, tot pe bază de miere, este aceasta: 3 linguri cu săpun lichid natural, 3 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu miere lichidă. Câteva picături din uleiul esențial preferat adăugate la final vor da o aromă specială acestui preparat. Ingredientele se amestecă într-un bol de sticlă, cu ajutorul unei spatule din lemn sau din silicon. Când totul se omogenizează, se toarnă într-un recipient (preferabil din sticlă) şi se păstrează la un loc ferit de lumină puternică. Îl puteți utiliza zilnic, cu rezultate uimitoare.

Aloea vera înviorează

644 4 3Pentru o piele mai curată și mai înviorată ca niciodată vă puteți prepara foarte simplu și în timp-record un gel de duș cu aloe vera, unul dintre marii vindecători ai naturii. Este suficient să amestecați într-un recipient următoarele ingrediente: 1/4 ceșcuţă cu gel aloe vera, 3/4 ceșcuţă cu săpun lichid de casă, 1 linguriță cu vitamina E uleioasă, 25 de picături de ulei esențial (la alegere). După ce le amestecați bine, încercați cu prima ocazie această soluție de îngrijire a corpului care vă va lăsa pielea proaspătă, plăcută la atingere și cu un miros discret, dar foarte fresh.

Ovăzul care purifică

644 4 4Una dintre combinațiile redutabile pentru a vă prepara un gel de duș fără egal este cea dintre ovăz purificator și avocado hidratant. Fiecare duș va deveni o plăcere și, în plus, veți beneficia de toate calitățile acestor ingrediente recunoscute pentru efectele lor. Așadar, aveți nevoie de: 3 cești cu apă, 1/4 ceșcuţă cu săpun lichid de casă, 2 lingurițe cu ulei de avocado, 1/4 ceșcuţă cu ovăz pulbere, 1 linguriță cu vitamina E uleioasă, 15 picături de ulei esențial de lavandă. Puneți ovăzul într-un vas, turnați deasupra apa adusă la punctul de fierbere, amestecați, apoi strecurați, păstrând doar lichidul. Separat amestecați săpunul, vitamina E, uleiul esențial și pe cel de avocado. Puneți amestecul într-un recipient cât să ocupe 1/5 din volum, apoi completați cu apa de ovăz - 4/5.

Ulei de cocos pentru piele ca mătasea

644 4 5Uleiul de cocos este atât de versatil, încât poate fi utilizat în nenumărate feluri în viața de fiecare zi. O soluție de gel de duș bazată pe acest ingredient-minune garantează ca rezultat o piele strălucitoare, fină ca mătasea, perfect hidratată și în cea mai bună condiție de elasticitate și de suplețe. În plus, uleiul de cocos este un renumit antibacterian, cu capacitatea de a pătrunde adânc în straturile epidermei. Produsul final miroase delicios, așa că nu ezitați să faceți un gel de duș din următoarele ingrediente: 1/4 ceșcuţă cu ulei de cocos virgin, 1/2 ceșcuţă cu săpun lichid de casă, 1 linguriță cu vitamina E, 15 picături de ulei esențial, 1/4 ceșcuţă cu miere (opțional). Uleiul de cocos se încălzește pe baia de aburi 30 de secunde, iar după topire adăugați uleiul esențial favorit, vitamina E şi, opţional, mierea. Puneți și săpunul și amestecați ușor. Transferați conținutul într-un recipient din plastic sau din sticlă și nu uitați să agitați la fiecare utilizare, ca să activați substanțele hrănitoare. Și laptele de cocos se poate folosi pentru o variantă de gel de duș, astfel: se amestecă 1/2 ceșcuţă cu lapte de cocos, 1/3 ceșcuţă cu săpun organic pentru bebeluși (topit pe baia de aburi), 2 lingurițe cu vitamina E uleioasă și 5 picături de ulei esențial de lavandă. Dacă doriți un plus de consistență, puteți adăuga puțină glicerină.

Sarea de mare, scrub inegalabil

644 4 6Exfoliere și purificare - ambele sunt sinonime cu sarea de mare atunci când vine vorba despre utilizarea acesteia în cosmetică. Un foarte bun scrub natural, care va elimina celulele moarte, lăsându-vă pielea netedă ca a unui copil are următoarea rețetă: 1 ceșcuţă cu sare de mare fină, 1/2 ceșcuţă cu săpun lichid de casă, 1/4 ceșcuţă cu ulei de jojoba, 5 picături de ulei esențial la alegere. Amestecați toate aceste ingrediente, puneți-le într-un recipient din sticlă și păstrați-le la loc răcoros. La fiecare duș puteți să faceți un masaj de neuitat cu acest amestec cu efecte excelente asupra pielii.

Gelurile de duș făcute acasă au perioadă de valabilitate de două săptămâni, din cauza faptului că ingredientele naturale care le alcătuiesc sunt perisabile. Așadar, este bine ca de fiecare dată să preparați doar cantitatea pe care considerați că o veți utiliza în acest răstimp

Reţeta simplă a unui săpun lichid excelent

Pentru că gelurile de duș naturale au ca ingredient comun săpunul lichid, iată o rețetă simplă de a-l prepara: 15 g săpun de Marsilia (cu 72% ulei vegetal achiziționat de la magazine specializate, pentru a evita contrafacerile), 450 ml apă fierbinte, 2 linguri cu glicerină vegetală, 2 linguri cu ulei de măsline, 3 picături de ulei esenţial de lavandă (opţional). Puneți într-un recipient săpunul de Marsilia, adăugaţi apa caldă și agitaţi uşor pentru a se dizolva săpunul. Puneţi glicerina vegetală şi uleiul de măsline. Lăsaţi să se răcească puţin. La final adăugaţi uleiul esenţial. De asemenea, un alt săpun lichid care este o variantă foarte bună pentru prepararea gelului de duș acasă este săpunul de Castilia, produs din ulei de măsline, fără ingrediente sintetice, ce poate fi achiziționat din magazinele cu produse bio.