Main menu

header

649 4 1de Gabriela Militaru

Dintre toate nuanțele, albastrul este probabil cel mai greu de purtat atunci când vine vorba despre machiaj. Dar cum această nuanță este din nou în tendințe, trebuie să știți câteva trucuri pentru a obține un look „optzecist” de invidiat.

Formaţi o bază din gri rece, argintiu şi o notă de verde

Potrivit makeup artistului Keri Blair, albastrul este pe cât de frumos, pe atât de dificil de introdus în rutina de înfrumusețare a ochilor. De aceea, ea le sfătuiește pe femei ca atunci când folosesc fard de pleoape albastru să nu uite niciodată teoria potrivit căreia „mai puțin înseamnă mai mult”. Cu alte cuvinte, a folosi această culoare în exces nu face decât să-i știrbească din efect. Pentru a obține un machiaj remarcabil în tonuri de albastru, Keri vă sfătuiește să începeți cu argintiu: „Griul rece, argintiul și o notă de verde formează o bază interesantă pentru orice machiaj în nuanțe deschise. Pentru un plus de efect, folosiți acest amestec în formă uscată, nu lichidă”. Apoi trasați o dungă de culoare albastră exact în cuta de îndoire a pleoapei superioare. „Folosind o pensulă, conturați un V în colțul interior al pleoapei. În felul acesta supradimensionați pleoapa, fără a face ca totul să pară foarte geometric”, spune Keri. Un alt sfat important este legat de genele pleoapei inferioare. Keri Blair este de părere că nici acestea nu trebuie ignorate, așa că adăugați un praf subtil de fard albastru și aici. Completați machiajul cu un eyeliner negru la rădăcina genelor de pe pleoapa superioară și încă puțin fard în culori neutre la baza sprâncenelor. Finalizați cu mascara pentru volum, și în felul acesta veți avea o privire misterioasă.

Folosiţi o pensulă groasă

649 4 2Chiar dacă nuanţa de bază este aceeași, machiajul în tonuri de albastru poate urmări, în general, aceleași trenduri ca și restul stilurilor. Pentru stilul kitty eyes (ochi de pisică), înainte de a aplica fardul puneți o bază de machiaj rezistentă. Albastrul are tendința să se șteargă mai ușor decât celelalte culori și are deci nevoie de o „temelie” rezistentă. Apoi, cu o pensulă ascuțită, formați o codiță cat eye asemănătoare celei pe care o trasați cu tuș negru. Dacă doriți să folosiți fard albastru pe toată pleoapa, pentru un look ravisant, tot ce trebuie să faceți este să aplicați fardul cu o pensulă groasă și să îndepărtați liniile accentuate prin blending. Puteți obține stilul smokey eyes combinând cele două moduri de machiaj descrise anterior.

Un machiaj în culori albăstrii trebuie accesorizat cu un gloss în tonuri nude sau rose. În niciun caz nu folosiți ruj roșu aprins sau maro!