Main menu

header

de Cristina Tache

Frumuseţea ochilor depinde de culoarea, de forma lor, dar şi de aspectul genelor. Cu cât sunt mai lungi şi mai dese, cu atât privirea pare mai misterioasă şi ochii mai captivanţi. Pentru a face chiar şi din cele mai scurte gene unele spectaculoase şi seducătoare, învăţaţi câteva trucuri despre periuţa de la rimel.

Tipul potrivit

Rimelul este de mai multe tipuri: pentru lungime, pentru volum, desime, de rezistenţă sau pentru curbarea genelor, iar aceste caracteristici sunt date de periuţa pentru aplicare.
Mascaraua clasică are o perie spiralată ascendent şi scurtă. Este utilă pentru genele lungi, care nu mai au nevoie de alte artificii, ci doar de definire.
O perie foarte deasă veţi găsi la rimelul pentru desime, care prin aplicare creează efectul de gene bogate.
Pentru a obţine gene mai lungi folosiţi mascara cu peria lungă şi peri scurţi.
Cu peria scurtă cu peri lungi veţi conferi volum.
Cea mai spectaculoasă este peria deasă, lungă şi cu mai multe tipuri de peri (pentru definire, separare, lungime şi volum). Rimelul cu acest tip de perie se aplică treptat, fiecare aplicare dând un plus de efect.
Dacă vă doriţi gene întoarse apelaţi la o perie curbată.

Aveţi grijă la termenul de valabilitate!

- Folosiţi întotdeauna propriul rimel şi aveţi grijă să nu depăşiţi termenul de valabilitate;
- Genele pot fi tunse. Cu o forfecuţă fină şi puţină îndemânare, puteţi tăia un milimetru (nu mai mult!), perpendicular pe firele de păr. Astfel, ele se vor regenera şi vor creşte mai frumos.
- Folosiţi zilnic un balsam de gene. Veţi avea gene mai lungi şi mai dese.