Main menu

header

658 5 1de Luana Mare şi Carmen Bădulescu

Sezonul Sărbătorilor de iarnă s-a deschis, iar saloanele de frumuseţe prezintă modele festive atât pentru machiaj și păr, cât şi pentru manichiură. Atmosfera de petrecere specifică acestei perioade se regăseşte astfel şi în modelele care împodobesc unghiile. Fulgi de nea, personaje romantice din filmele de desene animate, peisaje de iarnă, globuri, toate pot fi reproduse pe unghii în diferite culori, pentru a fi în ton cu Sărbătorile. Margareta Mihai, specialist în frumuseţe la Salonul VicMar, ne-a vorbit despre opţiunile pe care doamnele şi domnişoarele le au în această perioadă pentru înfrumuseţarea unghiilor.

De Sărbători cu unghii glitter

658 5 2Dacă e iarnă, atunci totul trebuie să fie strălucitor! Tuşele de glitter conferă o notă de preţiozitate unghiei. Se aplică prima dată culoarea dorită, iar la final se adaugă câteva tuşe de glitter auriu sau argintiu, în forma dorită: fie în alte modele aplicate, fie spre vârful unghiei. Astfel vom obţine un efect spectaculos, glamour. Este recomandat tinerelor care vor să fie strălucitoare.

Personajele Disney sunt pentru adolescente

658 5 3Sunt solicitate personaje de desene animate din producţiile Disney. Prinţese, prinţi, animăluţe, personaje care amintesc de magia Sărbătorilor, dar şi a romantismului. Modelele se realizează de obicei pe o singură unghie de la fiecare mână. Este un model recomandat şi preferat de tinere şi de adolescente.

Fulgii de zăpadă sunt modelul cel mai solicitat

658 5 4Căciuliţe de Moş Crăciun, om de zăpadă, brăduţi, beteală, fundiţe, clopoţei, sănii, toate sunt modele solicitate în această perioadă. Se pictează pe câte o unghie, pe o bază de culoare, la alegere. Se folosesc acrilice care se sigilează pentru ca modelul să reziste până la următoarea întreţinere, adică aproximativ trei-patru săptămâni. Culorile utilizate sunt cele de sezon: roşu, argintiu, verde, auriu. Preferinţele sunt pentru unghii cât mai încărcate, asemenea unui pom de Crăciun. Se pot adăuga pietricele strălucitoare sau perluţe. Foarte cerute sunt modelele cu fulgi de zăpadă. Pot fi pictaţi pe câte o unghie sau pe toate şi pot avea culori de alb, albastru, argintiu sau auriu. De asemenea, se pot picta pe bază roşie, roz, vişinie, albastră sau chiar neagră.

Pietrele aplicate, atracţia iernii

Moda pietrelor aplicate a fost lansată în anii trecuţi, dar de Sărbători acestea sunt printre cele mai solicitate. Fie că se aplică doar una pe o unghie, fie că se fac modele complexe, pietrele sunt foarte potrivite în această perioadă festivă şi dau o notă de preţiozitate manichiurii. Aplicate pe floricele sau pe linii trasate pe unghii, steluţele atrag privirile imediat. Ca şi celelalte modele, pot rezista până la patru săptămâni.

Imitaţia de marmură este cel mai nou trend

658 5 5Efectul de marmură este o altă propunere pentru acest sezon. La fel şi cel de sticlă spartă, realizat din folie de transfer tăiată în diferite forme. După ce se întinde gelul transparent deasupra se obţine un efect de „cioburi”. Acestea sunt modele recomandate tinerelor nonconformiste.

Oja semipermanentă cu magnet face ravagii

Este o manichiură realizată cu ojă semipermanentă magnetică. Se ţine un magnet special deasupra unghiei cu ojă timp de cinci secunde, la o distanţă de doi-trei milimetri, iar substanţa aplicată ia anumite forme şi nuanţe, asemănătoare unui ochi de pisică. Se sigilează oja, şi efectul este spectaculos. Poate fi realizată în culorile dorite.

Peisajele, la mare căutare

658 5 6Unghiile pot deveni adevărate tablouri în miniatură. Peisaje de iarnă cu brazi, cu sănii, cu zăpadă sau chiar cu venirea lui Moş Crăciun pot fi pictate pe unghii. Realizarea unei astfel de opere durează 15 minute şi se face de obicei pe o singură unghie. Micul tablou este sigilat, iar capodo- pera rezistă astfel până la o lună. Culorile folosite sunt acrilice, peste care se pune un gel transparent.

Marsala rămâne culoarea preferată

Şi, nu în ultimul rând, culorile simple, fără alte aplicaţii, dar vizibile sunt la modă în perioada Sărbătorilor de iarnă. Marsala rămâne vedeta anotimpului, chiar dacă a fost și culoarea anului 2015. Este o nuanţă de grena spre maro. Se mai poartă roşu, grena şi maro, negru, auriu, argintiu, roz. De asemenea, nuanţele perlate au revenit în modă şi sunt foarte apreciate. Unghiile într-o singură culoare, fără aplicaţii, sunt preferate de doamne şi pot fi asortate la orice fel de ţinută.