Main menu

header

664 5 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Dacă vă doriţi gene lungi şi dese, curbate 24 de ore din 24 fără a apela la mascara, puteţi opta pentru genele false fir cu fir, aplicate într-un salon de cosmetică specializat. Margareta Mihai, specialist în înfrumuseţare la Salonul VicMar din Bucureşti, spune că extensiile de gene au avantajul că rezistă cel puţin patru săptămâni chiar dacă mergem la înot, la plajă, la saună.

„Sunt realizate din mătase, păr natural sau materiale sintetice”

- Care sunt avantajele extensiilor de gene fir cu fir?

664 5 2- Efectele, rezistenţa în timp, simplitatea întreţinerii lor. În primul rând, obţinem o privire ingenuă, se pot face corecturi optice ale fizionomiei. De exemplu, ochii îndepărtaţi pot părea mai apropiaţi prin aplicarea unor extensii de gene care să creeze altă volumetrie. De asemenea, ochii curbaţi în jos pot părea ridicaţi dacă genele din coada ochiului vor fi mai lungi. Sunt trucuri pe care un stilist le poate folosi pentru a schimba imperfecţiunile feţei. Totodată, oferă o privire frumoasă la orice oră din zi sau din noapte. Şi chiar dacă mergem la bazinul de înot sau la saună, genele vor arăta impecabil fără niciun pic de machiaj. Putem face sport sau plajă, genele vor fi lungi, dese, curbate, aşa cum le-am dorit.

- Cum se aplică extensiile de gene?

- Mai întâi se curăţă genele naturale cu o soluţie specială, care nu conţine ulei. După această pregătire, extensiile din mătase, din păr natural sau din alte materiale sintetice se lipesc fir cu fir de genele naturale cu ajutorul unui adeziv special, la circa un milimetru distanţă de pleoapă, pentru a evita apariţia iritaţiilor sau a altor reacţii alergice. Rezultatul este cât se poate de natural, dar mult îmbunătăţit. Privirea va căpăta expresivitate, mister şi acel „vino încoace”. Există mai multe tipuri de aplicare: clasic, 2D şi 3D.

„Modelele 2D şi 3D măresc volumul de două sau de trei ori”

664 5 3- Care este diferenţa între ele?

- La metoda clasică se aplică un fir pe fiecare geană naturală. La metoda 2D se aplică două extensii pe un fir natural, iar genele par mai dese, dar aspectul este tot unul natural. De fapt, înseamnă o corecţie pentru cele care au genele scurte sau rare. Ei bine, la 3D sau Russian Volume, efectul este maxim: genele vor fi mult mai dese, vor avea volum. Aici se folosesc extensii din fire mai subţiri, pentru că se aplică două pe un fir natural şi acesta trebuie să reziste. Se face întreţinere o dată la patru săptămâni, pentru a completa genele care cad în mod natural. Aplicarea şi stilizarea extensiilor este o artă. Forma, precum şi lungimea sau grosimea, curbarea acestora se aleg în funcţie de fizionomia şi de personalitatea clientei, dar şi în funcţie de structura firului natural. Aplicarea corespunzătoare a extensiilor poate corecta forma şi expresia ochilor.

- Cât timp rezistă extensiile?

- Durata lor de viaţă este cât cea a firelor de păr, adică vor cădea odată cu cele naturale. Este necesar un retuş o dată la patru săptămâni sau pentru cele 3D chiar la şase săptămâni, pentru a înlocui firele căzute.

„Trebuie evitată aplicarea cremelor pe bază de uleiuri”

664 5 4- Necesită vreo îngrijire specială?

- În primele două-trei zile de la aplicare este bine să se evite sauna, solarul sau udarea excesivă a genelor. De asemenea, tot în primele două zile de la aplicare este bine să evităm să ne frecăm la ochi. Trebuie să evităm demachiantele, rimelul şi cremele de ochi pe bază de uleiuri. Nu este recomandat nici aparatul de întors genele, pentru că le poate rupe.

- Aplicarea este o procedură dureroasă? Cât durează?

- Este o procedură complet nedureroasă şi care durează aproximativ două ore, dar care trebuie făcută numai în salonul cosmetic, de un specialist. Nu poate fi făcută la domiciliu şi în niciun caz singură.

- Există pericolul ca, din cauza extensiilor, genele naturale să aibă de suferit? Să cadă mai repede sau să se subţieze?

- Nu, nici vorbă. Firele de gene naturale cad la patru, cinci săptămâni şi se regenerează. Nu vor cădea mai repede din cauza extensiilor şi nici nu se vor subţia din pricina adezivului. Acesta din urmă este invizibil, nu irită pleoapele. Extensiile de gene de bună calitate nu sunt lipite între ele, stau ordonate, nu afectează genele naturale, fiind recomandate fără restricţii chiar şi persoanelor cu ochi sensibili.

„Genele false fir cu fir 2D sau 3D sunt soluţia ideală pentru persoanele care nu au fost dotate de la natură cu gene lungi sau dese, pentru că nicio mascara nu le poate lungi sau îndesi“

„După chimioterapie se poate face numai machiaj semipermanent“

- Ce recomandaţi persoanelor care nu au gene deloc, dar care vor să treacă peste această nemulţumire?

- Există persoane care au suferit tratamente agresive, cum ar fi chimioterapia, în urma cărora au rămas fără gene. În cazul lor nu se pot aplica extensii, deoarece nu există un fir natural pe care să se poată lipi cele false. În aceste situaţii recomand un machiaj semipermanent al ochilor, care să dea impresia unor gene. Conturul semipermanent poate fi o alternativă la machiajul zilnic nu numai pentru persoanele cu o situaţie specială, ci pentru oricine. Se pot contura buzele, sprâncenele, ochii, astfel încât la orice oră din zi sau din noapte putem fi perfect aranjate.