Main menu

header

de Cristina Tache

Măştile cosmetice preparate în casă au un efect benefic asupra pielii, mai ales dacă au ingrediente naturale şi proaspete. Se aplică simplu pe faţă şi se lasă să acţioneze câteva minute. Pentru că este vară şi avem la dispoziţie fructe cu proprietăţi excelente pentru piele, vă propunem câteva măşti foarte uşor de realizat şi, în plus, economice.

Cireşele împrospătează tenul uscat şi obosit
Cireşele nu sunt doar fructe gustoase, ci au şi proprietăţi cosmetice. O mască din cireşe este ideală pentru atenuarea problemelor tenului uscat. Luaţi o mână de cireşe, curăţate de sâmburi, şi puneţi-le într-un blender sau mixer. Amestecaţi până obţineţi o pastă omogenă, pe care o întindeţi pe faţă şi decolteu. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, iar apoi clătiţi cu apă minerală. Repetaţi de două ori pe săptămână şi veţi observa rezultate spectaculoase.

Căpşunile calmează iritaţiile
Striviţi câteva căpşuni şi amestecaţi-le cu smântână proaspătă. Aplicaţi masca pe faţă şi lăsaţi să acţioneze 15-20 de minute. La final clătiţi cu apă călduţă. Această mască are capacitatea de a calma iritaţiile, de a tonifia tenul şi de a închide porii măriţi.

Piersici pentru catifelare
Luaţi o piersică mare, bine coaptă, pasaţi-o şi amestecaţi-o cu un gălbenuş de ou. Mixaţi bine ingredientele, până obţineţi o consistenţă omogenă. Aplicaţi pe faţă, lăsaţi 20 de minute şi clătiţi cu apă călduţă. Sucul de piersici închide porii, iar vitaminele din fructe hrănesc tenul şi îi conferă luminozitate. Este o mască recomandată pentru tenul gras şi mixt.

Zmeura tonifiază
Pentru tenul gras preparaţi o mască din două linguri cu zmeură, trei-patru linguri cu căpşuni zdrobite şi o lingură cu iaurt. Amestecaţi bine, până obţineţi o pastă groasă. Aplicaţi masca pe faţă şi lăsaţi să acţioneze 15 minute. Acest tratament, folosit de două ori pe săptămână, redă elasticitatea pielii şi reduce aspectul uleios al tenului.

Caise antiîmbătrânire
Caisele sunt bogate în vitamina A. Sunt tonice şi hidratante pentru piele şi ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Se iau patru-cinci caise bine coapte, se descojesc, li se scot sâmburii, iar pulpa se pasează. Se amestecă bine cu o lingură cu smântână proaspătă, şi crema obţinută se aplică pe faţă şi pe gât. După 20 de minute se îndepărtează cu apă călduţă.

Contraindicaţii

Chiar dacă măştile cosmetice naturale sunt foarte bune pentru piele, există situaţii când nu trebuie folosite:
- în cazul celor care suferă de infecţii sau afecţiuni ale pielii;
- persoanele cu pielea hipersensibilă trebuie să le evite şi să ceară sfatul dermatologului;
- dacă pielea e arsă de soare;
- în cazul în care sunteţi alergice la anumite ingrediente ale măştii;
- dacă tenul prezintă leziuni sau mici răni.