Main menu

header

de Cătălina Rafailă

Toate femeile sunt frumoase, fiecare are ceva special, chiar dacă de cele mai multe ori punctele forte ale înfăţişării le descoperă foarte târziu. În încercarea disperată de a fi şi de a se simţi atrăgătoare, femeia parcurge o grămadă de paşi şi face tot atâtea greşeli, ce nu reuşesc să-i îmbunătăţească nici imaginea şi nici stima de sine.

Machiaj strident chiar şi în toiul zilei
Fardurile, rimelul, fondul de ten, pudra şi toate celelalte accesorii de machiaj nu sunt făcute pentru a fi utilizate în mod abuziv. Indiferent de compania ce le produce, de compoziţia sau de proprietăţile inovative pe care le au, acestea nu se pot folosi zilnic, la orice oră, în strat gros şi în orice paletă de culori. „O femeie este frumoasă atunci când se trezeşte din somn”, aşa zic bărbaţii. V-aţi întrebat vreodată de ce? Răspunsul e foarte simplu, ei apreciază adevărata frumuseţe naturală, răvăşită, curată şi pură, fără urmă de corector sau de dermatograf. Acest lucru nu reuşesc însă femeile să-l înţeleagă, deoarece lor le sar în ochi întâi defectele.

Curele de slăbire în exces
Curele de slăbire sau dietele vor fi întotdeauna binevenite pentru orice femeie, asta bineînţeles nu şi în exces. Dietele sunt bune atât timp cât respectă nişte reguli şi aduc organismului, printr-o alimentaţie echilibrată, toţi nutrienţii necesari. Puteţi încerca dieta cu suc de lămâie, foarte sănătoasă pe termen lung, ce spune ca exact înainte de masă să se ia o lingură cu suc de lămâie, pentru a grăbi arderile.
Mai puteţi încerca dieta disociată, care merge pe principiul că alimentele din grupa proteinelor nu trebuie asociate cu cele din grupa glucidelor, o altă dietă echilibrată, în care puteţi avea încredere pe termen lung.
Curele de slăbire lungi şi fără temei aduc dezechilibre în organism, vergeturi, lăsarea pielii, celulită în exces şi multe altele... Şi atunci, de ce să ne urâţim singure făcând aceste greşeli frecvente?

Conformarea cu trendurile lansate de vedete
În România încă nu se face diferenţa între ce poartă vedetele şi ce ar trebui să poarte femeia obişnuită, comună, pe stradă. Fie că nu ne acceptăm statutul, fie doar din dorinţa de a fi altfel, suntem printre ţările cel mai ahtiate după modă, aşa cum relatează un studiu american. Moda vedetelor, ceea ce vedem la televizor ne influenţează nu numai stilul vestimentar abordat, ci şi concepţiile, cariera şi viaţa de familie. Dacă o cântăreaţă ultracunoscută îndrăzneşte în Marea Britanie să se radă pe jumătate din cap, noi, ca femei mature, conştiente de valorile şi de puterile noastre seductive, nu trebuie să facem acelaşi lucru, ci, din contră, să ne folosim frumuseţea naturală pentru a demonstra că se poate şi altfel.

„Masacrarea” părului pentru a fi la modă
Şi iar ajungem la bărbaţi... Să spunem ca ei, că „femeile frumoase sunt cele cu părul lung” şi să ne gândim că, de exemplu, anul acesta au fost în vogă tăieturile gen bob, pixie, ce sunt foarte îndrăzneţe, dar care aparţin femeilor care adoptă un stil mai „sălbatic”. Dar pe străzi vedem toate categoriile de femei, de condiţii, vârste şi conformaţii diferite  tunse la fel, doar pentru a fi la „modă”… Ideea e că părul scurt e mult mai practic, dar părul lung întotdeauna va fi mai elegant şi mai uşor de adaptat la toate ţinutele.