Main menu

header

de Cristina Tache

Faceţi loc în frigider, pentru că veţi avea nevoie de spaţiu să depozitaţi noile cosmetice pentru buze, preparate chiar de dumneavoastră. În următoarele rânduri vă arătăm cum puteţi înlocui balsamul din comerţ cu unul 100% natural şi la fel de eficient.

Gloss roşu din ridichi
Aveţi nevoie de: un sfert de lingură cu ceară de albine, un sfert de lingură cu ulei de ricin, două linguriţe cu ulei de susan şi două linguri cu suc de ridichi. Prepararea este simplă. Într-o cratiţă mică puneţi ceara de albine şi lăsaţi-o pe foc până se topeşte. Apoi, răsturnaţi ceara topită într-un castron, adăugaţi uleiul de ricin şi pe cel de susan. Peste acest amestec puneţi sucul de ridichi. Amestecaţi bine, până obţineţi o pastă omogenă şi puneţi compoziţia într-o cutiuţă sterilă. După ce se întăreşte puteţi folosi produsul pentru a da strălucire buzelor dumneavoastră.

Balsam
Ingredientele necesare sunt: trei linguriţe cu ceară de albine, cinci linguriţe cu ulei de floarea-soarelui, de castor sau de jojoba, şase picături de ulei esenţial (de lămâie, mandarină sau lime, după preferinţe) şi o linguriţă cu miere.
Într-o cratiţă mică topiţi ceara de albine, adăugaţi uleiul şi amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă. Apoi luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi mierea şi uleiul esenţial. Amestecaţi din nou, având grijă ca mierea să se dizolve complet. Puneţi balsamul în recipiente mici, sterile şi lăsaţi 20 de minute, fără să mişcaţi cutiuţele sau să le acoperiţi. Puteţi să folosiţi produsul oricând ca emolient pentru buzele crăpate.

Mic ghid de folosire

- Principalul beneficiu al cosmeticelor preparate în casă este că acestea nu conţin conservanţi;
- Pericolul contaminării cu bacterii este destul de mare, de aceea trebuie să le utilizaţi cu grijă;
- Nu atingeţi produsele cu degetele, ci folosiţi un beţişor de urechi sau o pensulă pentru buze;
- Utilizaţi cosmeticele maximum două săptămâni de la preparare şi păstraţi-le în frigider;
- Înainte de a prepara un astfel de produs cosmetic testaţi dacă nu cumva sunteţi alergică la vreunul dintre ingrediente.