Main menu

header

de Cristina Tache

Anumite părţi ale corpului prezintă semne de îmbătrânire mult mai repede decât altele. Aceste zone au nevoie de o îngrijire specială, care să încetinească procesul de îmbătrânire şi să păstreze aspectul proaspăt al pielii timp îndelungat. Iată care sunt acestea şi cum trebuie tratate.

Conturul buzelor se ridează primul
Zona din jurul gurii este predispusă la apariţia prematură a ridurilor, mai ales atunci când este vorba despre fumătoare. Cel mai indicat este renunţatul la ţigări. De asemenea, trebuie să se folosească creme cu protecţie solară cu FPS 15 pe timpul zilei. Foarte bune sunt şi cremele speciale pentru conturul buzelor, menite să hidrateze şi să estompeze liniile fine.

Ochii au nevoie de îngrijire specială
Liniile fine din jurul ochilor sunt şi ele primele semne de îmbătrânire, deoarece în această zonă pielea este mai subţire, ceea ce duce la pierderea elasticităţii. Pentru a reduce aceste probleme, aplicaţi cremă hidratantă, specială pentru conturul ochilor, dimineaţa şi seara. Nu uitaţi nici de ochelarii de soare atât în sezonul cald, cât şi în cel rece.

Mâinile, cele mai expuse
Pielea mâinilor este mai subţire decât în alte zone ale corpului, şi de aceea semnele îmbătrânirii sunt mai vizibile. Expunerea la soare, vânt sau frig afectează calitatea pielii. Obişnuiţi-vă să folosiţi o cremă hidratantă pentru mâini şi cu protecţie UV. Iar o dată pe săptămână aplicaţi un produs exfoliant, pentru catifelare şi curăţare.

Acordaţi mare atenţie gâtului!
Pentru pielea de pe gât puteţi folosi crema de faţă, de preferat una antiriduri. Pielea de pe gât poate fi mai sensibilă decât cea a feţei, şi din acest motiv nu se recomandă loţiunile pe bază de acizi alfa-hidroxizi, ce pot irita pielea.