Main menu

header

de Cristina Tache

O manichiură perfectă şi modernă, realizată la un salon de înfrumuseţare, poate fi destul de costisitoare. Dacă bugetul nu vă permite să mergeţi săptămânal la o manichiuristă profesionistă, puteţi să vă îngrijiţi singură acasă. Mai mult decât atât, cu puţină îndemânare, puteţi realiza modele deosebite pe unghii. Luaţi ojele preferate, citiţi următoarele sfaturi şi creaţi ceea ce vă dictează imaginaţia: floricele, inimioare, modele abstracte etc.

Desen abstract
Aplicaţi un strat de lac de unghii într-o nuanţă naturală (bej sau roz), începând de la baza unghiei, şi lăsaţi să se usuce. Aceasta va fi culoarea de bază a unghiilor.
Apoi, alegeţi o ojă mai închisă la culoare şi luaţi o scobitoare sau un ac mai gros.
Aplicaţi trei puncte de ojă pe unghie, luaţi scobitoarea şi întindeţi culoarea după cum vă dictează imaginaţia. Lăsaţi să se usuce, iar apoi aplicaţi un strat subţire de lac protector. Repetaţi procedeul pentru fiecare unghie în parte şi nu vă faceţi probleme dacă modelele nu sunt identice. Veţi obţine un design  unic.

Floricele colorate
Alegeţi două culori de ojă, una pentru centrul florii şi cealaltă pentru petale.
Aplicaţi o picătură din oja pentru centru pe o coală de hârtie. Înmuiaţi vârful scobitorii în picătură şi faceţi un punct pe unghie (acolo unde vreţi să fie poziţionată floarea). Apoi, puneţi o picătură din cealaltă ojă pe coala de hârtie şi, utilizând celălalt capăt al scobitorii, desenaţi petalele florii. Lăsaţi un mic spaţiu între puncte, pentru a nu se amesteca astfel culorile între ele. Lăsaţi să se usuce şi treceţi la celelalte unghii.
Asiguraţi-vă că floricelele s-au uscat bine pe unghii, iar apoi aplicaţi un strat subţire de lac protector, cu uscare rapidă.
Pont: în loc de punctul central al florii, puteţi aplica un stras special pentru unghii, ce se lipeşte uşor.

Inimioare roşii ca focul
Aplicaţi pe unghii o ojă roz deschis. Lăsaţi să se usuce. Pe o coală albă de hârtie puneţi o picătură de ojă roşie şi înmuiaţi vârful scobitorii în ea. În partea exterioară a unghiilor desenaţi inimioare. Puteţi să trasaţi doar conturul sau să realizaţi forme pline. Apoi, aplicaţi o picătură de ojă albă pe hârtie şi înmuiaţi celălalt capăt al scobitorii. Pe suprafaţa întregii unghii, evitând inimioara, desenaţi puncte mici, depărtate unul de celălalt. La final, după ce modelele s-au uscat, aplicaţi un strat de lac protector.

Manichiură franţuzească originală
Aplicaţi pe unghii o ojă albă, iar pe vârfuri un strat de ojă roz deschis, aşa cum se practică la manichiura franţuzească. După ce se usucă cele două straturi, trasaţi cu vârful unei scobitori dungi diagonale roşii, pe partea roz a unghiei. Cu cealaltă parte a scobitorii împrăştiaţi culoarea roşie după bunul plac. Astfel veţi realiza o manichiură franţuzească deosebită.

După ce învăţaţi primii paşi, puteţi să creaţi cu uşurinţă modele proprii, îmbinând culori variate. Folosiţi-vă imaginaţia!

Pregătiri prealabile

- Înainte de a desena, îndepărtaţi orice urmă de lac de unghii sau de ojă folosind un dizolvant special, care să nu conţină acetonă. Acest tip de produs nu dăunează unghiilor;
- Tăiaţi unghiile şi daţi-le forma pe care o doriţi. Apoi, îndepărtaţi cuticulele, împingându-le în interior sau tăindu-le;
- Aplicaţi un strat de lac întăritor, pentru a proteja unghiile.