Main menu

header

de Cristina Tache

Vă apar bubiţe pe mâini, vi se înroşesc pleoapele sau apar mici vezicule pe faţă? Este posibil să fiţi alergice la un produs pe care îl folosiţi, de la mascara până la crema de faţă. Pentru a afla produsul „vinovat” citiţi următoarele sfaturi:

Apare la 48 de ore
Alergiile se deosebesc de iritaţii. Acestea din urmă dispar dacă folosiţi o cremă hidratantă sau o cantitate mai mică de produs. Însă alergia nu piere aşa de uşor. Anafilaxia la produse cosmetice nu „trece” de la sine şi îşi face apariţia după aproximativ două zile de la utilizarea produsului.

Mergeţi la dermatolog
Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi atunci când observaţi o reacţie alergică este să mergeţi la un medic dermatolog. Luaţi cu dumneavoastră produsele pe care le folosiţi şi pe care le bănuiţi responsabile de apariţia alergiei. Medicul îl va identifica pe cel care a cauzat reacţia.
După ce sunt testate produsele cosmetice pe care le utilizaţi şi ingredientele ce ar fi putut cauza alergia, medicul vă va prescrie un tratament medicamentos. Însă, pe viitor, va trebui să eliminaţi definitiv produsul alergen sau pe acelea ce conţin ingredientul ce a provocat anafilaxia. Optaţi pentru produse naturale, ce nu au în componenţă substanţele la care sunteţi sensibili.

Atenţie

- Conservanţii prezintă un risc alergen ridicat. Şi în lacul de unghii există o substanţă ce produce alergii;
- Citiţi cu atenţie etichetele produselor cosmetice şi evitaţi-le  pe cele ce conţin ingrediente cu risc alergen;
- Parfumul conţinut de creme, geluri sau loţiuni pentru îngrijirea pielii poate fi adesea alergen. Însă, există mii de produse de origine vegetală, animală sau sintetică pe care le puteţi folosi.