Main menu

header

de Cristina Tache

Părul dumneavoastră şi-a pierdut strălucirea şi fermitatea? Despre volum nici nu mai poate fi vorba? În ultimul timp îl purtaţi mai mult prins sau acoperit? Stop! Redaţi-i frumuseţea şi sănătatea cu o mască creată special pentru el. Iată câteva variante:

Gălbenuş de ou, porumb şi... rom
Pentru a trata părul uscat, aveţi nevoie de două gălbenuşuri de ou, o lingură cu ulei de porumb şi o lingură cu rom. Amestecaţi toate ingredientele până obţineţi o soluţie omogenă. Aplicaţi amestecul pe părul abia spălat şi menţineţi 30 de minute. La final clătiţi bine cu apă caldă. Repetaţi procedeul de două ori pe săptămână.

Lămâie şi rădăcină de brusture
Aveţi nevoie de 100 ml de suc de lămâie, un gălbenuş de ou şi o lingură cu ulei de rădăcină de brusture. Amestecaţi toate ingredientele şi aplicaţi soluţia rezultată pe toată lungimea părului, cu ajutorul unui pieptăn. Lăsaţi să acţioneze 15 minute, iar apoi clătiţi părul aşa cum faceţi de obicei după şamponare. Aplicaţi masca o dată pe săptămână.

Argilă verde pentru fire subţiri
Aveţi nevoie de 50 g de praf de argilă verde, cinci picături de ulei de cimbrişor şi cinci picături de ulei de măsline. Omogenizaţi toate ingredientele, iar apoi aplicaţi soluţia obţinută pe toată lungimea firului de păr, insistând la rădăcină. Lăsaţi masca să acţioneze 20 de minute. La final, clătiţi bine părul. Aplicaţi acest tratament doar o dată pe săptămână.

Împotriva mătreţii
Mătreaţa este una dintre cele mai comune probleme estetice ale podoabei capilare. Pentru realizarea unei măşti ce va reda sănătatea scalpului aveţi nevoie de 50 ml de ulei de jojoba, patru picături de ulei de eucalipt, patru picături de ulei de lavandă, patru picături de ulei de rozmarin. Amestecaţi bine toate ingredientele, luaţi două linguri din soluţie, încălziţi puţin şi aplicaţi pe părul umed şi curat, insistând pe scalp. Acoperiţi capul cu o folie de plastic şi cu un prosop. Lăsaţi să acţioneze o oră şi clătiţi apoi bine părul cu apă caldă. Aplicaţi această mască o dată pe săptămână şi veţi scăpa rapid de păcătoasa mătreaţă.