Main menu

header

de Cristina Tache

Uleiurile esenţiale sunt folosite pentru relaxarea muşchilor corpului, dar şi ai feţei. Există două feluri de ulei folosite la masaj: cele „de bază” şi cele „esenţiale”. În aromaterapie se utilizează uleiurile esenţiale amestecate cu câteva picături de ulei de bază. Când alegeţi uleiul de masaj, acesta trebuie să fie presat la rece, detaliu ce apare pe eticheta sticluţei. Este posibil ca tipul pe care îl alegeţi să nu se potrivească însă cu tenul pe care îl aveţi, aşa că ar fi bine să consultaţi un specialist sau să încercaţi mai multe categorii de uleiuri.

Trandafirii previn vergeturile
Parfumatul ulei de trandafir este bogat în vitamina A şi are proprietăţi regenerante asupra pielii. Poate fi folosit pentru prevenirea ridurilor şi a vergeturilor. Este un ulei delicat, cu o aromă deosebită. Se întinde uşor şi este absorbit repede în piele.

Tonicele migdale...
Uleiul de migdale stimulează procesul de regenerare a pielii uscate, sensibile sau iritate. Poate fi folosit şi ca demachiant, pentru curăţarea zonei ochilor, având o acţiune delicată. Masajul cu ulei de migdale este eficient pentru faţă, dar şi corp, având proprietăţi hidratante şi tonifiante.

Portocale antirid
Pentru activarea circulaţiei sângelui se poate folosi cu succes uleiul de portocale. Acest ulei este foarte eficient şi împotriva vergeturilor şi a ridurilor. După masaj, pielea rămâne netedă şi catifelată.

Diferenţa dintre esenţele uleioase şi „produsele de aromaterapie”

Esenţele uleioase sunt extrase din plante, iar aromele lor au numeroase efecte benefice asupra corpului. Uleiurile esenţiale sunt folosite pentru crearea produselor aromaterapeutice, ce includ uleiuri de masaj, săpunuri de baie, parfumuri, produse de îngrijire a tenului, a pielii şi a părului, sprayuri de împrospătare a aerului şi lămpi de aromaterapie.