Main menu

header

de Cristina Tache

În rutina zilnică de îngrijire a pielii luăm contact cu peste 150 de substanţe chimice nocive atât pentru organismul nostru, cât  şi pentru mediul înconjurător. Pentru a înlătura aceste efecte, încercaţi să înlocuiţi cât mai multe produse cosmetice cu unele organice. Dacă bugetul nu vă permite să achiziţionaţi numai produse naturale, le puteţi prepara acasă. Iată câteva reţete de înfrumuseţare, ecologice, la care, cu siguranţă, nu veţi mai renunţa după ce le veţi încerca.

Gel de duş hidratant
Aveţi nevoie de o cană cu apă de trandafiri sau apă de izvor, două căni cu gel de şampon pentru copii, o lingură cu sare, 15 picături de ulei esenţial de lavandă sau de portocale (pe sticluţă trebuie să scrie „ulei esenţial” şi nu „ulei eteric”!), 30 de picături de ulei esenţial de muşeţel. Amestecaţi toate ingredientele într-un recipient. Agitaţi bine, iar apoi închideţi ermetic. Păstraţi sticluţa într-un loc ferit de căldură şi folosiţi produsul în locul gelului de duş din comerţ.

Mască nutritivă pentru podoaba capilară
Ingredientele necesare sunt: o banană coaptă, două gălbenuşuri de ou, cinci linguri cu iaurt natural. Pasaţi banana cu o furculiţă, iar apoi amestecaţi-o cu restul ingredientelor. Aplicaţi masca pe toată lungimea părului, masaţi puţin şi apoi lăsaţi să acţioneze 15 minute. La final spălaţi părul cu apă caldă.
Baie anticelulitică cu alge marine
Probabil că nici nu vă imaginaţi cât de simplu puteţi reduce celulita fără a da banii pe tratamente scumpe. Aveţi nevoie doar de 100 g de alge marine uscate şi de un săculeţ de pânză. Cumpăraţi de la magazinele cu produse naturiste o punguţă cu alge marine uscate, puneţi-le în săculeţul de pânză şi adăugaţi-le în cada cu apă caldă. Faceţi o baie de 20 de minute. Repetaţi de două ori pe săptămână şi veţi observa că aspectul pielii dumneavoastră se îmbunătăţeşte.

Scrub cu... zahăr
Este indicat ca măcar o dată pe săptămână să vă exfoliaţi pielea şi să o purificaţi în profunzime. Încercaţi următoarea reţetă: amestecaţi o cană cu zahăr brun, o cană cu ulei de măsline, o lingură cu miere şi două picături de ulei esenţial de portocale. Masaţi uşor corpul cu acest amestec, iar apoi clătiţi cu apă caldă şi aplicaţi o cremă hidratantă.

Ciocolată pentru ten
Folosiţi o banană coaptă, o lingură cu miere şi câteva pătrăţele de ciocolată neagră. Topiţi ciocolata la baie de aburi şi apoi amestecaţi-o cu restul ingredientelor, până obţineţi o compoziţie omogenă. Aplicaţi masca pe ten, lăsaţi-o să acţioneze 10-15 minute, iar apoi clătiţi cu apă caldă. Pielea va deveni, în scurt timp, mai catifelată şi mai hidratată.