Main menu

header

de Cristina Tache

Ochii reprezintă principala armă de seducţie a unei femei, iar îngrijirea şi sănătatea lor sunt deosebit de importante. Pentru că pielea din jurul ochilor este foarte subţire şi delicată, are nevoie de o atenţie deosebită, dar şi de produse speciale. Iată ce trebuie să faceţi pentru a reduce ridurile şi cearcănele.

Infuzia de cuişoare conferă prospeţime
Preparaţi o infuzie din zece cuişoare şi o cană cu apă fierbinte. Lăsaţi să se răcească, iar apoi înmuiaţi două dischete de vată în soluţia obţinută şi aplicaţi compresele pe ochi. Menţineţi timp de cinci minute, iar apoi clătiţi zona cu apă rece. Repetaţi tratamentul de trei ori pe săptămână. În scurt timp veţi observa o reducere semnificativă a zonelor vineţii din jurul ochilor. Pentru un plus de hidratare puteţi masa zona cu ulei de măsline extravirgin seara, înainte de culcare.

Cataplasme cu castraveţi
Pentru a diminua ridurile fine din colţul ochilor preparaţi un macerat din 50 g de rozmarin în 100 ml de apă minerală. Lăsaţi planta în apă timp de 24 de ore, iar apoi folosiţi soluţia. Înmuiaţi două dischete de vată în lichid şi aplicaţi pe ochi. Menţineţi zece minute, iar apoi clătiţi cu ceai de muşeţel. Rezultate excelente veţi obţine şi cu ajutorul cataplasmelor cu castraveţi sau cartofi raşi. Tratamentele se repetă de două-trei ori pe săptămână.
Cearcănele apar, de cele mai multe ori, şi din cauza unor probleme endocrine sau a alimentaţiei deficitare. Încercaţi, pe cât posibil, să includeţi în alimentaţia dumneavoastră cât mai multe fructe şi legume proaspete. De asemenea, brânza proaspătă de vacă şi laptele ajută la subţierea sângelui şi la eliminarea toxinelor din organism.

Ascultaţi sfatul medicului

Dacă cearcănele devin tot mai închise la culoare şi mai proeminente, este indicat să faceţi un consult endocrinologic. Medicul va decide cauzele apariţiei cearcănelor şi va prescrie un tratament adecvat. Problemele pot fi provocate de oboseală excesivă, lipsă de somn, abuz de alcool sau deficienţe renale.