Main menu

header

de Cristina Tache

Natura ne oferă o mulţime de remedii cu rezultate extraordinare. Nu doar frunzele, florile sau fructele unor plante pot fi folosite în beneficiul frumuseţii noastre, ci şi seminţele. Veţi găsi mai jos câteva tratamente uşor de obţinut şi eficiente pentru diverse probleme ale tenului.

In pentru calmarea pielii iritate
Aveţi nevoie de două linguriţe cu seminţe de in şi o jumătate de litru de lapte. Se fierb împreună până rezultă un amestec lipicios. După ce se răceşte se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute. La final se clăteşte cu apă călduţă.

Floarea-soarelui pentru hidratare intensă
Ingredientele necesare sunt: un pumn cu seminţe de floarea-soarelui, o linguriţă cu miere de albine, puţină apă şi o linguriţă cu ulei din plante. Seminţele descojite se macină în râşniţa electrică sau se sfărâmă cu un ciocănel. Se fierbe apa, se adaugă uleiul, mierea şi seminţele măcinate, obţinându-se o pastă groasă. Masca se aplică pe faţă şi pe decolteu şi se menţine timp de 30 de minute. Se clăteşte cu apă caldă. Seminţele de floarea-soarelui sunt foarte bogate în vitamina E, ulei şi lecitină.

Bostan pentru tonifiere
Seminţele crude şi descojite de bostan se pisează bine şi se pun la fiert într-un vas cu apă. Se lasă să clocotească până scade apa şi se obţine o pastă omogenă. Apoi, se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, iar, la final, se clăteşte pielea cu apă călduţă.

Pătrunjel împotriva petelor pigmentare
Se folosesc: 100 de grame de seminţe de pătrunjel şi 500 de mililitri de ţuică naturală. Seminţele se pun în alcool şi se lasă la macerat timp de 14 săptămâni. Cu lichidul obţinut se tamponează în fiecare zi zonele afectate de pete pigmentare, lăsând să se usuce, până ce acestea dispar sau devin mai puţin vizibile.