Main menu

header

de Ana Trifan

Doriţi să vă măriţi capacitatea de detoxificare a corpului şi să fiţi într-o formă de zile mari? Iată câteva sfaturi simple, sugerate de doctorul Mark Hyman, fondatorul şi directorul medical al „Ultra Wellness Center”, din Lenox, Statele Unite ale Americii.

Apă cu lămâie şi cât mai multe exerciţii fizice
- Beţi dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar mare cu apă la temperatura camerei în care aţi stors o lămâie. În acest fel veţi stimula digestia şi veţi elimina mai rapid toxinele.
- Orice tip de mişcare (fie şi o plimbare mai rapidă prin parc) creşte rata metabolică a organismului şi determină apariţia unui strat de transpiraţie, ajutând în acest fel corpul să scape mai repede de elementele de care nu are nevoie. Un sfert de oră de exerciţii pe zi este benefic, iar 30 de minute sunt ideale.

Baie de purificare şi duş scoţian
- O dată pe săptămână, timp de 20 de minute, faceţi o baie fierbinte în cadă, unde aţi pus o mână cu sare de mare, zece picături de ulei esenţial de levănţică şi jumătate de ceaşcă de bicarbonat. Această combinaţie vă scoate toxinele din corp, alungă stresul legat de hormoni şi echilibrează pH-ul.
- În fiecare dimineaţă este bine să faceţi duş scoţian, adică să alternaţi apa cu temperatură foarte scăzută cu cea foarte fierbinte. Această tehnică îmbunătăţeşte circulaţia şi curăţă sistemul limfatic.