Main menu

header

de Elena Nedelcu

Problemele pe care le aveţi cu tenul gras, cu cearcănele, cu urmele de oboseală şi cu ridurile sunt unele cotidiene, care afectează majoritatea femeilor. În ciuda existenţei acestora v-aţi săturat de tratamentele cosmetice şi de cremele-minune, care de multe ori nu au niciun rezultat? Doriţi să folosiţi reţete simple, dar eficiente, care să se bazeze mai mult pe remedii populare? Vă prezentăm câteva idei uşor de urmat şi cu rezultate garantate. Tot ce trebuie să faceţi este să vă procuraţi câţiva cartofi şi să-i utilizaţi conform sfaturilor noastre.

Îndepărtează ridurile „laba-gâştei”
Cartoful este o legumă bogată în vitamine şi minerale, care face minuni în cazul tenului obosit, al ridurilor, dar şi împrospătează şi catifelează orice tip de ten. Cu ajutorul tratamentelor cosmetice pe baza acestei legume veţi uita de ridurile „laba-gâştei”, de cearcănele şi de ochii obosiţi şi roşii. Luaţi un cartof, curăţaţi-l, spălaţi-l şi tăiaţi-l circular. Aplicaţi feliile proaspete pe ochi şi lăsaţi-le să acţioneze timp de 30 de minute. După ce şi-au făcut efectul, îndepărtaţi-le şi clătiţi-vă ochii cu apă rece. Pentru un rezultat cât mai bun repetaţi procedura dimineaţa şi seara. În doar o săptămână, urmele de oboseală şi cearcănele supărătoare vor dispărea şi veţi observa că nu mai aveţi nevoie de anticearcăn. Acelaşi tratament vă sare în ajutor şi dacă petreceţi mult timp în faţa calculatorului, iar ochii vi se înroşesc şi încep să lăcrimeze.

Piele ca de bebeluş cu mască din piure cu lapte
O altă problemă care dă bătăi de cap, dar pe care o puteţi rezolva foarte uşor cu ajutorul cartofului este tenul obosit, îmbătrânit şi ridat. Pentru tratarea şănţuleţelor din piele utilizaţi sucul proaspăt stors de la doi cartofi. Acesta se aplică pe faţă folosind o dischetă demachiantă şi masaţi astfel câteva minute, pentru ca sucul să intre în piele. Clătiţi după jumătate de oră. Prin acest procedeu nu numai că veţi scăpa de ridurile de expresie, dar veţi căpăta şi o piele fermă şi întinsă.
Un alt tratament cosmetic popular, care revitalizează tenul obosit şi alungă ridurile, constă în fierberea unui cartof în foarte puţin lapte. Când leguma a devenit moale, luaţi de pe foc, pasaţi, aşteptaţi să se răcească şi aplicaţi amestecul pe faţă. Clătiţi cu apă rece după 30 de minute.

Scăpaţi şi de firele albe
Tenul gras este cel mai frecvent. Dacă vă confruntaţi cu problemele cauzate de acesta şi nu ştiţi cum să-l îngrijiţi, vă sfătuim să apelaţi la cartof. Astfel, curăţaţi-vă faţa în fiecare seară cu o felie mică, timp de zece minute. Insistaţi în special în zona nasului, a bărbiei şi a frunţii, acolo unde punctele negre se formează cu preponderenţă! La sfârşit clătiţi cu apă rece din abundenţă. Chiar dacă nu veţi observa un efect imediat, trebuie să continuaţi, deoarece tratamentul oferă rezultate sigure, însă într-un timp mai îndelungat.
Cartoful poate face minuni şi pentru firele de păr alb. Folosit corespunzător, el va ascunde urmele care vă trădează vârsta. După ce v-aţi spălat cu şamponul obişnuit, clătiţi-vă cu apa în care aţi fiert trei cartofi. În câteva săptămâni veţi observa că niciun fir de păr alb nu vă mai dă de gol adevărata vârstă.

Folosit cald revitalizează derma
Pentru orice tip de piele recomandăm masca din piure de cartof. Fierbeţi un tubercul, pasaţi-l şi adăugaţi puţin lapte şi un gălbenuş. Cât timp această pastă este caldă încă întindeţi-o pe faţă şi pe gât, dar aveţi grijă să nu vă frigeţi. Acoperiţi-vă apoi cu un prosop care să menţină temperatura ridicată. Se lasă să acţioneze 20 de minute, după care se înlătură cu apă călduţă la început, şi apoi cu apă rece.
Ştiţi cu toţii că nu doar tenul trebuie îngrijit şi hidratat, ci şi pielea de pe gât. Aceasta este foarte sensibilă şi trebuie să-i acordaţi o atenţie deosebită, pentru a fi mereu hrănită şi catifelată. Pentru a îndeplini aceste cerinţe apelaţi la cosmetica populară, care vă recomandă următoarea reţetă: daţi pe răzătoare doi cartofi fierţi şi fierbinţi, la care adăugaţi un gălbenuş, o linguriţă cu miere, ulei de măsline şi glicerină, aplicaţi pe gât pasta obţinută, lăsaţi-o timp de 15-20 de minute, îndepărtaţi-o prin spălare cu apă călduţă şi limpeziţi-vă cu infuzie de flori de tei.

Mâini delicate cu apă de la fiertură

Pentru femei, mâinile sunt ca o carte de vizită. Dacă vreţi să faceţi o impresie bună acordaţi-le câteva minute de îngrijire, dacă nu zilnic, măcar de două ori pe săptămână. De câte ori fierbeţi cartofi nu mai aruncaţi apa, ci folosiţi-o pentru hidratarea mâinilor. Adăugaţi-i doar puţin ulei din sâmburi de struguri şi ţineţi-vă, timp de câteva minute, membrele superioare în această baie călduţă, masându-le continuu.
Preveniţi îmbătrânirea prematură a dermei de la acest nivel cu ajutorul a doi cartofi daţi pe răzătoare şi amestecaţi cu lapte. Puteţi să întindeţi această pastă pe piele sau să o puneţi într-un castron şi să vă introduceţi mâinile în ea timp de zece minute. Clătiţi apoi cu apă călduţă.