Main menu

header

de Elena Nedelcu

Odată cu venirea toamnei, vremea s-a răcit brusc, iar temperaturile scăzute fac tenul mai sensibil şi mai uscat. Trecerile bruşte de la cald la rece deshidratează pielea, îmbătrânind-o şi afectând-o uneori iremediabil prin apariţia ridurilor premature. Pentru a preîntâmpina astfel de neplăceri trebuie să vă hidrataţi intens cu ajutorul cremelor şi al loţiunilor care conţin uleiuri minerale sau ingrediente hipoalergenice naturale.

Exfoliere cu săpun din fulgi de ovăz
Indiferent de tipul de piele pe care îl aveţi, hidratarea este extrem de importantă. Începeţi de dimineaţă, după duş, cu un masaj corporal cu ulei de nucă de cocos sau cu unt de cacao. Cele două conţin ingrediente naturale hidratante, uleiuri esenţiale, vitaminele A, C, D, E şi proteine. Este indicat să folosiţi creme sau loţiuni care conţin ingrediente naturale, deoarece acestea sunt benefice pentru pielea uscată, o protejează de îmbătrânire şi o ajută să-şi păstreze elasticitatea.
În cazul în care aveţi pielea uscată, dar nu ştiţi ce produse să folosiţi, vă recomandăm săpunul din fulgi de ovăz, care elimină celulele moarte şi ajută derma să se regenereze rapid.

Protecţie solară, chiar şi iarna
Chiar dacă pentru corp folosiţi la duş apă de la robinet, tenul este mai sensibil şi are nevoie de o îngrijire aparte. Luaţi în baie o sticlă cu apă minerală şi spălaţi-vă cu ea pe faţă în fiecare dimineaţă. Mai puteţi folosi şi ceai de muşeţel, pe care să-l pregătiţi de seara, astfel încât dimineaţa să fie rece.
Chiar dacă soarele nu mai arde ca vara, nu uitaţi de protecţia solară! Acesta este un sfat foarte important, deoarece razele ultraviolete sunt la fel de periculoase toamna şi iarna, motiv pentru care trebuie să folosiţi loţiuni pentru ten cu factor de protecţie solară de minimum 15. De asemenea, zona sensibilă a ochilor va fi protejată mai bine prin utilizarea unui contur sub formă de cremă.

Emoliaţi-vă buzele cu balsam făcut în casă
Pentru buze catifelate şi neafectate de frig, puteţi realiza un exfoliant natural din zahăr şi miere, pe care să-l folosiţi în fiecare dimineaţă. Iar pentru hidratare, dar şi pentru a evita crăparea buzelor, este necesară aplicarea de câteva ori pe zi a unui balsam de buze puternic hidratant. Vă puteţi prepara chiar şi singure un luciu de buze natural. Aveţi nevoie de două linguriţe cu ceară de albine, o linguriţă cu apă de trandafiri, o linguriţă cu ulei de sâmburi de struguri şi două linguriţe cu ulei de migdale dulci. Topiţi ceara într-un recipient cu fundul dublu, astfel încât să nu se lipească şi adăugaţi treptat celelalte ingrediente, amestecând continuu, până se omogenizează. Luaţi o cutiuţă cu capac, turnaţi mixtura în interior şi păstraţi-o la rece.

Hidrataţi-vă mâinile cu macerat de gutui
De multe ori, când vine frigul, vă hidrataţi tenul, buzele şi pielea din jurul ochilor, care este mai sensibilă, dar uitaţi să faceţi acest lucru şi cu pielea mâinilor, care de multe ori se înroşeşte şi crapă. O cremă pe bază de glicerină şi un masaj temeinic, înainte de orice escapadă în aer liber, sunt suficiente pentru obţinerea unor mâini catifelate. Derma aspră şi uscată poate fi tratată cu suc de lămâie, care restabileşte pH-ul dacă picuraţi sucul proaspăt pe mâini în timp ce vă spălaţi, vă masaţi timp de câteva minute, şi apoi clătiţi cu apă călduţă.
Foarte bun pentru acţiunea sa intens hidratantă asupra pielii mâinilor este maceratul de gutui, obţinut dintr-o lingură cu sâmburi şi 240 ml de apă rece, lăsate să se macereze timp de 24 de ore. Masaţi-vă zilnic cu această soluţie, fără să clătiţi, şi veţi remarca o schimbare vizibilă a pielii dumneavoastră, aceasta devenind mai catifelată şi mai fermă.

Ulei de avocado pentru regenerare

Aşa cum ritualul de îngrijire matinală este obligatoriu înainte să ieşiţi din casă, aşa şi ritualul de seară, înainte de culcare, este necesar. Începeţi cu demachierea, pentru a îndepărta impurităţile şi pentru a ajuta crema de noapte să intre mai bine în piele. Puteţi să înlocuiţi crema cu ulei special pentru faţă, precum cel de germeni de grâu, bogat în vitamina B, sau de avocado, care regenerează pielea deteriorată de agenţii externi. Pentru gât şi decolteu aplicaţi atât loţiune de corp, cât şi produsul ales pentru întreţinerea tenului, această zonă beneficiind astfel de o îngrijire dublă. Şi, nu în ultimul rând, dacă aveţi o piele uscată trebuie să folosiţi un aparat care reglează umiditatea aerului din încăpere. O umiditate corectă este necesară pentru sănătatea dermei.