Main menu

header

19-09-2de Cristina Tache

- O femeie pentru care aspectul a devenit o meserie

Monica Tatoiu a făcut carieră din frumuseţe, conducând o importantă companie de produse cosmetice. De la parfumuri până la creme de corp sau farduri, ea cunoaşte toate secretele produselor destinate înfrumuseţării doamnelor şi domnişoarelor. Având o formă fizică de invidiat, un tonus excelent şi o energie debordantă am invitat-o să ne împărtăşească câteva dintre trucurile sale pentru un trup sănătos şi îngrijit.

„Zilnic, îmi aloc cinci minute doar pentru mine”
- Cât de important este pentru o femeie să fie îngrijită, aranjată?
- Este foarte important să te respecţi pe tine. Sufletul trăieşte în corp, iar dacă tu laşi sufletul să se degradeze, se va degrada şi corpul. E ca la o casă, dacă laşi o cameră mereu în dezordine, în mizerie, treptat ea se va degrada. Este nevoie de o minimă îngrijire pentru ca bărbatul de lângă tine să te placă.

- Ce faceţi dumneavoastră pentru a vă întreţine sănătatea pielii?
- Pentru o femeie trecută de 30 de ani sunt mult mai importante produsele de întreţinere decât cele de machiaj. Eu merg pe ideea că mai bine foloseşti mai puţine produse, decât multe şi proaste, care să îţi facă mai mult rău. În fiecare dimineaţă îmi aloc măcar cinci minute doar pentru mine. Aplic o cremă de corp, una anticelulitică, îmi hidratez mâinile, mă aranjez puţin, îmi dau cu parfum şi sunt pregătită să ies în lume şi să înfrunt o nouă zi.

„Mişcarea este esenţială, pentru că menţine vitalitatea”
- Aţi apelat la chirurgia estetică?
- Nu am ajuns la bisturiu, pentru că nu sunt de acord cu operaţiile estetice. Mi se pare că orice ai face, tot acolo ajungi. O dată la şase luni merg şi îmi injectez nişte substanţe care se absorb în piele şi mai scap de un rid-două. După părerea mea, este bine ca produsele de întreţinere să fie cât mai naturale posibil.

19-09-1- Cum vă întreţineţi forma fizică şi cum vă păstraţi energia în fiecare zi?
- Merg la sală ori de câte ori am ocazia. Mişcarea este esenţială, pentru că îţi menţine vitalitatea. Iarna schiez foarte mult, iar vara practic sporturi nautice. Nu mă dau în lături de la nimic. Îmi place să experimentez tot ceea ce implică puţină mobilitate. Şi mai am un secret: în fiecare zi beau un pahar cu vin roşu de calitate. Aşa mă menţin eu în formă şi fizic, şi psihic.

„Cumpăraţi pantofi de calitate, în care să nu vi se umfle picioarele”
- Sunteţi o femeie elegantă şi mereu bine îmbrăcată. Din punct de vedere vestimentar, ce reguli respectaţi?
- Eu spun tuturor fetelor cu care stau de vorbă că principala piesă din garderoba unei femei trebuie să fie rochia, pentru că te ajută să îţi păstrezi feminitatea. Mie îmi place foarte mult moda englezească, stilul acela de rochie tipic britanic. De asemenea, îmi aleg pantofi nu foarte înalţi, dar de calitate. Este foarte important să poţi sta în pantofii pe care îi încalţi opt-nouă ore fără să ţi se umfle picioarele. Nu cumpăraţi pantofi ieftini, pentru că vă distrugeţi picioarele şi nici nu aveţi confortul necesar!

- Cum daţi „sare şi piper” unei ţinute?
- Ţinuta zilnică trebuie să fie cât mai simplă, dar să aibă câteva elemente inedite. Eu îmi accesorizez hainele cu un batic, o broşă sau o bijuterie-fantezie, care să scoată ţinuta din monotonie. Şi încerc să fiu în permanenţă atentă la orice detaliu, de la cum îmi stă părul până la felul în care se prezintă pantofii mei.

- Aţi apelat vreodată la sfatul unei stilist sau al unui consilier de imagine?
- Niciodată. Nu am cerut sfaturile specialiştilor, ci m-am autoinstruit. În fiecare săptămână îmi fac timp pentru a citi măcar o jumătate de oră reviste de modă, de stil. Mă informez şi de pe internet, iar din modă iau numai ceea ce îmi stă bine. Este foarte important ca o femeie să fie mereu bine informată şi la curent cu tendinţele modei, dar să aleagă doar ceea ce i se potriveşte.

Gălbenuş pentru dermă fără riduri

- Folosiţi tratamente naturiste? Ce reţete secrete aveţi?
- Da, îmi place să îmi prepar şi singură acasă tot felul de tratamente. Pentru o piele fină până la adânci bătrâneţi folosiţi gălbenuş de ou! Acest sfat este valabil şi pentru tinerele domnişoare care vor să îşi păstreze frumuseţea tenului cât mai mult timp, dar şi pentru copiii mici. Ungeţi-i pe faţă cu gălbenuş de ou, iar la adolescenţă nu vor mai avea probleme cu acneea. De asemenea, de fiecare dată când prepar o salată îmi lipesc pe faţă cojile de castravete, în special în zonele mai grase. Împart frăţeşte cu pielea mea porţia de fructe şi legume din farfurie. Vara folosesc untul de cacao, prelucrat artizanal, pentru un bronz rapid şi care durează până la o lună.