Main menu

header

35-11-1de Cătălina Tăgârţă

Sfârşitul anotimpului rece este momentul în care trebuie să vă pregătiţi corpul pentru sezonul următor. Pornind de la această premisă, medicul Mirela Miertoiu vă sfătuieşte să păşiţi mai des pragul cabinetelor de îngrijire corporală şi înfrumuseţare în această perioadă, pentru a avea grijă de aspectul şi de sănătatea pielii dumneavoastră.

Iarna lasă semne vizibile pe dermă
Urmările trecerilor bruşte de temperatură de la cald la rece şi invers, dar şi alimentaţia lipsită, de cele mai multe ori, de produse naturale lasă semne vizibile pe pielea tuturor. De aceea, e important să vă revitalizaţi corpul prin proceduri precum vacuumul, electrostimularea şi împachetările cu nămol. „După lunile de iarnă în care multe dintre noi au neglijat aspectul fizic, este nevoie de tratamente care să tonifice musculatura, dar şi pielea. Eu recomand să se înceapă cu un scrub, apoi să urmeze 45 de minute de vacuum şi, la final, 30 de minute de împachetare cu nămol de la Marea Moartă. De asemenea, este benefică şi electrostimularea, care tonifică destul de rapid musculatura, efectele fiind vizibile chiar de la primele şedinţe. În urma acestor tratamente, pielea este mai catifelată, muşchii tonifiaţi, iar la nivel psihologic se produce o mare schimbare în bine, pentru că oricărei femei îi place să vadă un corp frumos în oglindă. Această combinaţie de tratamente este eficientă şi în tratarea celulitei şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine la nivel periferic”, ne-a spus medicul Mirela Miertoiu.

Masajul endermologic remodelează corpul
După efectuarea scrubului şi a şedinţei de vacuum se efectuează masajul endermologic. Iată care sunt beneficiile acestei etape a programului, potrivit specialistei: „Prin acest masaj se realizează activarea eficientă a microcirculaţiei, astfel încât sinteza de fibroblaşti esenţiali pielii să fie stimulată, iar reţelele de elastină şi de colagen să se refacă. Efectul este de remodelare a corpului, dar şi drenaj limfatic, ce ajută la eliminarea toxinelor şi a grăsimilor din celulele adipoase”.

Procedeul durează o oră şi jumătate
La sfârşitul tratamentului se fac împachetări cu nămol de la Marea Moartă. „Acest tip de nămol este foarte bogat în minerale, hrănind în profunzime ţesutul şi revitalizând intens aspectul pielii. De asemenea, purifică şi îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa epidermei. Mai conţine minerale pure 100%, fiind astfel un remediu apreciat încă din Antichitate pentru proprietăţile sale de vindecare a foliculitelor sau dermatitelor. De aceea, acest tip de împachetare este necesar pentru a reda pielii aspectul sănătos”, a completat doctorul Mirela Miertoiu. Procedeul durează aproximativ o oră şi jumătate, însă câteva şedinţe complete, efectuate sub îndrumarea specialistului, vă vor da cu siguranţă curajul să îmbrăcaţi din nou fusta preferată, pe care aţi aruncat-o în dulap la începutul iernii.

90% dintre femei sunt afectate de celulită

Celulita este un termen folosit pentru a descrie depozitele de celule grase prinse între septuri de ţesut conjunctiv, care dau pielii aspect de coajă de portocală. Aproximativ 90% dintre femei sunt afectate de celulită după atingerea pubertăţii, aceasta neavând nicio legătură cu grăsimea. „Există femei foarte slabe, care au celulită, dar şi altele foarte grase, care nu au. Ea reprezintă, mai degrabă, o problemă microcirculatorie şi a ţesutului conjunctiv dermic şi microdermic, acesta fiind motivul pentru care dieta şi exerciţiile fizice nu pot fi singurele care să elimine celulita, cu toate că lipsa de mişcare, hidratarea insuficientă şi alimentaţia bogată în grăsimi şi zaharuri sunt factori importanţi care duc la instalarea acestei boli”, ne-a mai declarat medicul. Pielea femeilor e diferită de cea a bărbaţilor, deoarece reprezentantele sexului frumos pot stoca în timpul sarcinii şi alăptării mai multă grăsime. Din cauza fluctuaţiilor hormonale, aceasta reţine fluide (în perioada menstruală gradul celulitei creşte), iar circulaţia limfatică şi sangvină se va diminua, determinând retenţia toxinelor la nivelul dermei. Acest fapt duce la scăderea metabolismului, iar trigliceridele depozitate în grăsimile acumulate în adipocite îşi măresc volumul, şi se îngreunează circulaţia. Astfel se realizează un cerc vicios.

Contact

La cabinetul „Dr. M Estetic”, din Str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 57-59, ap. 2, sector 1, Bucureşti, o puteţi întâlni pe dr. Mirela Miertoiu, medic medicină generală şi estetică, doctorand în Ştiinţe Medicale Dermatologice, cea care vă poate redefini silueta. Numerele de telefon la care vă puteţi face programările sunt: 0722/21.48.56 şi 021/211.55.03. e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; www.mirelamiertoiu.ro.