Main menu

header

21-10-1de Cătălina Tăgârţă

- Fosta componentă a trupei Class ne-a împărtăşit câteva dintre trucurile sale

Se consideră încăpăţânată, ambiţioasă, fidelă şi e de părere că cine nu ştie să piardă nu câştigă nimic în viaţă. E vorba despre nimeni alta decât Anca Badiu. După o perioadă în care a lăsat deoparte showbizul românesc şi s-a îngrijit de sănătate, fosta componentă a trupei Class se pregăteşte să revină în forţă, astfel că în această lună va scoate un nou single compus de ea şi de Edward Alexandru. Mai exact, este vorba despre o piesă de club, solista sperând să „prindă” foarte bine în această primăvară. Şi pentru că fanii nu admiră doar melodia, ci şi frumuseţea Ancăi, aceasta ne-a vorbit despre ritualul său zilnic de îngrijire.

„Nu merg la culcare fără să mă demachiez”
- Fiecare femeie îşi doreşte să fie frumoasă, atrăgătoare. Pe tine ce parte a corpului te defineşte?
- Cred că mă defineşte faţa, pentru că cele mai multe complimente primite au fost la adresa ei.

- Să facem un exerciţiu de gândire: îţi aminteşti când te-ai machiat prima dată?
- Nu mai ţin minte exact. Oricum, după terminarea liceului, în jurul vârstei de 19 ani. Mă refer la machiajul adevărat, profesionist, cu tot ce presupune acest lucru. Evident că, la fel ca orice altă adolescentă, un luciu sau un balsam de buze foloseam şi înainte. În plus, cred că această decizie de a nu folosi cosmetice în exces de la o vârstă fragedă m-a ajutat să am acum un ten sănătos.

- Ai declarat la un moment dat că eşti pasionată de cosmetică şi de coafură şi că vrei să-ţi deschizi propriul salon. Cât timp petreci zilnic în faţa oglinzii?
- Nu îmi place să petrec ore în şir în faţa oglinzii decât atunci când trebuie să îmi fac tratamente faciale. Prefer să îmi cumpăr cremele cu care m-am obişnuit de-o viaţă şi să mi le aplic în fiecare dimineaţă şi seară pe ten. Farduri folosesc doar când merg la emisiuni sau la concerte şi mă limitez la un machiaj de bază foarte fin, care include: creion dermatograf, anticearcăn şi gloss. În restul cazurilor sunt gata în câteva minute.

- Descrie-ne, te rog, ritualul tău zilnic de îngrijire.
- În primul rând, cred că cea mai importantă etapă a oricărei curăţări faciale este demachierea. O regulă pe care eu nu o încalc este aceea că niciodată nu merg la culcare fără să mă demachiez. În ceea ce priveşte ritualul de îngrijire, dimineaţa folosesc apă de faţă, apoi cremă hidratantă pentru ochi şi faţă şi apoi, seara, aplic o cremă de noapte. În plus, de două ori pe săptămână, fac un gomaj şi aplic o mască.

- Câtă bază pui pe zicala „haina îl face pe om”?
- Din păcate pentru noi, cei care încă mai credem în valoarea oamenilor, această zicală se aplică în România mai des decât în alte ţări. Din nefericire, pe plaiurile mioritice sunt la modă fiţele, şi nu calitatea oamenilor.

- Obişnuieşti să frecventezi saloanele de cosmetică?
- Merg la masaj o dată sau de două ori pe săptămână, fac masaje de întreţinere, hidratare şi tonifiere. Cât despre îngrijire, am cosmeticiana mea, pe care o vizitez o dată pe săptămână.

„Sportul face parte din viaţa mea”
- Mai faci volei?
- Am făcut volei timp de 12 ani, când eram mai mică, şi de atunci sportul face parte din viaţa mea. În prezent merg la sala de fitness de şapte ori pe săptămână şi exersez acolo cu unul dintre cei mai buni antrenori personali, Florin Moldovan. Fac fitness pentru întreţinere, mult cardio, spining (n.r. - bicicletă care combină tehnica pedalatului cu cea a concentrării) şi lucrez toate grupele de muşchi.

- Eşti adepta operaţiilor estetice?
- Da. Nu am făcut încă nicio astfel de operaţie până acum, dar cu siguranţă voi apela la aceste servicii dacă va fi nevoie de acum încolo. Sunt de părere că fiecare persoană trebuie să fie împăcată cu aspectul său fizic, iar dacă o intervenţie chirurgicală îi poate aduce fericirea, nu văd care e problema. Nu aş fi nici prima, nici ultima persoană care face asta.

- Ai vreo reţetă de mască pentru păr, pentru faţă sau pentru mâini pe care s-o împărtăşeşti cititoarelor noastre?
- Din păcate, nu am nici timp şi nici răbdarea necesară să îmi prepar şi să aplic măşti de faţă. De aceea apelez, pur şi simplu, la creme. E mult mai comod.

A dat jos 15 kilograme

- Ai ţinut vreo dietă care a dat rezultate?
- Da. Am combinat detoxificarea cu un produs pentru curăţarea colonului şi cu o alimentaţie sănătoasă - multe fructe şi legume, hrană vie asociată cu carne slabă de pui, curcan sau vită. În plus, am mese regulate şi încerc să stau departe de prăjeli, produse de panificaţie şi dulciuri. Fac mult sport şi mă străduiesc să mă odihnesc cât mai mult.

- De curând ai început o campanie de detoxificare alături de Carmen Brumă, cu ajutorul căreia ai slăbit 15 kilograme. Care e secretul?
- Un produs 100% natural m-a ajutat să îmi recapăt forma de altădată. De fapt, cel mai bun detoxifiant, pe care l-am descoperit printr-un medic care mi l-a prescris. M-a ajutat atât la slăbit, cât şi la detoxificarea organismului, iar acum parcă au devenit mai strălucitoare şi pielea, şi părul.